Tenerife

Lomat lusittu. Oli kyllä mukavaa ja taas tuli mietittyä, miksi tätä ei voi tehdä työkseen? Jotenkin matkustaessani tuntuu että olen onnellisimmillani. LOVE IT!

Kanaria oli aika kokemus näin 10 vuoden tauon jälkeen. Jotenkin voisi sanoa että välillä tuntui että tehtiin paluu 90-luvulle. No miettikää itse sitä fiilistä kun kone osuu maahan ja ihmiset alkaa TAPUTTAMAAN. Voin vannoa että tätä ilmiötä ei enää tapahdu muilla lennoilla. Muuten lento meni kyllä suht kivuttomasti. Vajaa 6 tunnin lento on nykyään aika lastenleikkiä. 

Arvatkaa missä vaiheessa tuli ensimmäinen konttaava suomalainen vastaan?! Score, kyllä heti Teneriffan päässä busseihin mentäessä. Täti kaatuili kävellessään niin että bussi kuski ilmoitti samantien että OH NO, not in my bus. Täti siinä tovin ihmetteli miten hän nyt VOI olla näin humalassa. Fiksuna tyttönä olisin hänelle voinut kertoa sen todennäköisesti johtuvan siitä että rouva on kitannut alkoholia naamaansa aamu 5 asti. Kävi kovasti sääliksi oppaita. Hieno startti taas uudelle turisti porukalle! Käyttäytyykö mikään muu kansalaisuus tällä tavalla? 

Me majottauduttiin Puerto de La Cruz nimiseen paikkaan Teneriffan saarella. Se on saaren pohjoispuolella jossa sataa selkeästi enemmän. Huomattiin heti tullessa että lämpötila ero oli aika suuri eteläsaareen verrattuna. Meidän onneksi tuttava pariskuntamme oli lomailemassa etelässä Playa del las Americaksessa joten päätettiin heti ensimmäisenä päivänä vuokrata auto ja hurauttaa katsomaan heidän 4kk ikäisiä suloisia kaksospoikia. Siinä päivä seurusteltiin ja todettiin samalla auringon teho. Tuloksena näyttävä nassukan palaminen heti ekan päivän aikana. Hyvä minä! Image

Hurautettiin vielä parina muunakin päivänä tuonne Americakseen auringon perässä. Tykättiin tuosta puolesta saarta jotenkin muutenkin enemmän. Selkeämmät rannat, aurinkoisempaa ja tasaisempaa. Käytiin Siam nimisessä vesipuistossa joka muuten oli ihan täysin hintansa arvoinen. Mahtavia liukuja ihan näin lapselliseen aikuiseen makuunkin 😉 Puistossa vierähti kyllä tunti jos toinenkin mutta jonoja ei onneksi ollut mihinkään. Todella siisti ja muutenkin toimiva puisto. Suosittelen.Image

Pohjoissaaren puolella kävästiin yhtenä päivänä omalla autolla Teiden tulivuorella. Upeita maisemia pilvien yläpuolella. Oikeesti reitti oli välillä kivikkoista, välillä tiheää havupuuta, välillä kraaterimaista. Vaikea olisi tietämättä sanoa missä maassa liikkui. Hissillä olis päässyt ihan tulivuoren huipullekkin mutta meille riitti nyt se reilun 2700m korkeus ja sen maisemat. 

Puerto de la Cruz oli ihan hauskan erilaista lenkkeilymaastoa. Meidän maratoonari rakasti sitä ja tämä painavempi peppusempi puolisko taas piti maastoa suht rankkana. Ihan sama mihin suuntaan lähdet, voit olla varma että pepputreeni on taattu. Vaihtoehtona oli aina joko ylämäkiä tai suuria määriä rappusia. Maisemat taas ihan mielettömiä, onneksi oli mäissä välillä pakko pysähtyä valokuvaamaan. Image

Vikalle päivälle oltiin jätetty vierailu Loro Park nimisessa eläintarhassa. IHANAIHANAIHANA! Oikeesti me ollaan nähty Australiankin eläintarhoja mutta silti ihastuin tähän ihan kympillä. Upeat puitteet eläimillä ja mahtavia esityksiä. Orca eli Free Willy valas show oli meille se odotetuin juttu. Eikä jättänyt kuivaksi! Ihan mielettömiä otuksia ja vettä tuli esityksen aikana niskaan kun… no tuli. Delfiini esityksiä ollaan myös nähty pilvin pimein ympäri maailmaa mutta tässä showssa oli paljon ihan uusia juttuja. Meikäläinen hihku välillä onnesta ja hämmästyksestä. Oikeesti lapset ja eläimet. Voiko ihanempia tyyppejä olla?! H sano mulle että olin kun Ama 5v joka näkee ekaa kertaa eläimiä. Suosittelen todellakin!

Image

Kaiken kaikkiaan ihana loma, ihanaa yhdessä oloa, lepoa ja ruokaa. Luulen kuitenkin että meidän osalta Kanaria on varmasti taas vähäksi aikaa nähty. Seuraavaksi ois tiedossa joku mini häämatka häiden jälkeen ja THE häämatka Malediiveille syksyllä joka todellakin pitäis varata niinkun N-Y-T..NYT!

 How hot is my man, seriously?

Tulevista lomista haaveillessa…

2 thoughts on “Tenerife

  1. Kiva blogi mutta tätä olisi huomattavasti helpompi lukea jos yhdyssanat osuisivat edes kerran kohdilleen.

    P.S Suosittelen katsomaan dokumenttielokuvan The Cove jotta ymmärtäisit mitä kannatat kun kannat rahojasi eläinpuistoihin joissa pidetään delfiinejä.

    1. Kiitos kommentista! En yleensä ole kovin innoissani noista delfiini uimapaikoista koska eläinten oltavat ovat järkyttäviä. Niinkuin tekstissä mainitsinkin niin tuolla eläimillä oli isot ja todella luonnonmukaiset oltavat. Kuulemma delfiinit elävät vankeudessa kymmeniä vuosia pidempään kuin vapaana. Mene ja tiedä sitten!?

      Äidinkieleni on ruotsi ja olen erittäin tietoinen yhdyssana sekä pilkkuvirheistäni. Im so sorry! 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s