Kamala sairaus nimeltään Crossfit

Mieheni mielestä provosoidun liian helposti. Inspiraatio tähän postaukseen tuli jääkiekkoilija ystävältämme joka MINUN MIELESTÄNI pitää Crossfittiä kamalana sairautena joka pitäisi kadottaa maan päältä. Itseäni jotenkin huvittaa nämä crossfitista aiheutuvat viha ja rakkaus reaktiot. Itse kuulun niihin jälkimmäisiin. Why do you care?! Mistä tämä viha pulppuaa ja miksi. Uskon että yksi syy tähän on vitutus. Ihmisiä vituttaa Crossfittaajien hehkutus. Siskoni on minulle joskus sanonut että tuntuu kun sun elämässä tärkeintä on nykyään se urheilu, eikä suinkaan ne oikeasti tärkeät asiat kuten perhe. No omasta mielestä perhe on ja pysyy aina ykkösenä mutta en halua koko maailmalle jakaa kaikkia meidän yhteisiä keskustelun aiheita tai hehkuttaa miten hyvä pylly mun miehellä on! 🙂 Jos pitää valita Crossfitin ja perheen välillä, kyllä se perhe on AINA voittanut.

Image

Sain oheisen linkin jääkiekkoilija ystävältämme. http://www.huffingtonpost.com/erin-simmons/why-i-dont-do-crossfit_b_5411771.html

Tässä tekstissä sitten taas vedotaan Crossfitin epäammattimaiseen valmennukseen, liian koviin treeneihin ja vammojen syntymiseen.

Olin viime viikonloppuna katsomassa uinti kilpailuja pitkästä aikaa ja huomasin yhden asian. Valmentajina toimi suurimmaksi osaksi entiset uimarit tai uimareiden vanhemmat. Excuse me. Vakuutan että entisten uimareiden joukossa on erittäin hyviä valmentajia, MUTTA se ei tee sinusta automaattisesti osaavaa valmentajaa että olet joskus harrastanut kyseistä lajia. Ja ne vanhemmat. Niistä en halua edes puhua. Aktiiviurallani monen uimarin ura päättyi olkapäävammoihin. Joo, kelatkaa muissakin lajeissa voi tulla vammoja. Crossfitissä meitä valvotaan KOKO AJAN. Tiedättekö se tappava katse jonka saan jos ei ole lukko-otetta tangosta?! Meidän valmentajan ainakin on osaavia. En muista Crossfit saleista mene nyt Suomessa sanomaan koska en treenaa muualla. Toinen valmentajamme on Crossfit koulutusten lisäksi käynyt liikunnanohjaajan, kuntosaliohjaajan ja PT:n koulutukset. Toinen valmentajamme on ihan virallinen painonnostovalmentaja. Hän on myös suorittanut liikuntalääketieteen perusopinnot ja on kokoajan kouluttautumassa lisää. Tiedän siis olevani hyvissä käsissä.

Crossfitissä treeni kestää aina 1h. Uinti aikoina uitiin välillä lähes 20km päiviä ja voin kertoa että kyllä siellä altaassa tuolloin vietettiin aikaa ja paikkoja kolotti. Mieheni on entinen kilpahiihtäjä. Kaverit pisti sauvakävelylenkeillään vielä paremmaksi. Juoksivat ympäri metsiä välillä sunnuntaisin 6h putkeen. Mut eihän se oo yhtään rankkaa tai kuormittavaa, noup, not at all.

Ainiin se lätkä. Siellä ei vammoja synny. Never… http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/joskus-yksikin-taklaus-on-liikaa-aivotarahdyksen-oireet-voivat-kestaa-viikon-tai-vuosia/

Lätkänpelaajan kohdalla tässä taitaa olla kyseessä kateus. Hänen oma lempilajinsa pyöräily ei ole saanut samanlaista hypetystä aikaan kuin kuningaslaji Crossfit. Harmi. Se ei sitten varmaan ole yhtä kivaa. 😉 Image

Mutta tosiaan vielä sekin fakta. Ketään ei pakoteta tätä lajia harrastamaan, ollaan kyllä kaikki treenaamassa niitä aina yhtä mahdottomia Muscle-Upeja ihan omasta tahdosta. Itseäni ei kiinnosta biljardi tai snookeri joten jätän nämä lajit telkkarista katsomatta. Mutta aikuisten oikeesti. En kuitenkaan istu koneellani Googlettamassa MIKSI SNOOKER EI OLE HYVÄ HARRASTUS!!!

On myös niitä jotka arvostelevat lajia vaikka eivät ole koskaan edes kokeilleet. Teidät toivotan tervetulleeksi esimerkiksi tulevana launtaina Crossfit Tuusulan testitunnille kello 12.00!

Image

Hauskaa viikonloppua KAIKILLE!

4 thoughts on “Kamala sairaus nimeltään Crossfit

  1. Mä olen kovasti miettinyt, miksei Les Millsin konseptitunteja dissata samalla innolla mitä CrossFitiä. Nehän ne vasta hirveitä onkin. Näillä ”liikunnan ammattilaisilla” on parin tunnin koulutus kuinka näyttää pirtsakalta innostajalta. Esim. BodyPumpissa veivataan musiikin tahtiin, moneen liikkeeseen aivan liian nopeaan tempoon, hyvin kyseenalaisilla tekniikoilla menemään ja konseptin mukaan ohjaaja saa vain näyttää edessä mallia. Tekniikkavirheitä mahtuu yhteen tuntiin koko skaala.

    Griteissä vedetään 30 minuuttia täysillä sohien, edelleen musiikin tahdissa liian nopeaan tempoon, alusta asti rykien sellaista tahtia, että kroppa ei ehdi missään vaiheessa lämmetä.

    Näitä ei varmaan siksi jaksa kukaan dissata, koska ovat kuitenkin vuodesta toiseen aivan yhtä surkeassa kunnossa olevien akkojen jumppia. Kukaan ei ole kenellekään kateellinen harrastamalla saadusta kondiksesta, joten sielläpähän puuhastelevat päättömiä jumppiaan ”ammattilaisten” johdolla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s