Liikunta ja beetasalpaaja

Beetasalpaajaa olen käyttänyt nyt reilun 3 vuoden ajan. Annostus minulla on 1,25 milligrammaa ja otan lääkkeen aina ensimmäisenä aamulla. Alottaessani lääkitystä, oikeaa annostusta hieman testailtiin 1,25-2,5 milligramman välillä. Tuo 2,5mg vaikutti kuitenkin niin rajusti sykkeisiini että nukkuessani olin lähes puolikuollut ja valveilla ollessa pyörrytti tasaiseen tahtiin. Sykkeitä seurattiin muutamaan otteeseen kahden vuorokauden ajan Holter laitteella. Laite kirjaa ylös sykkeet ja jotkut sydänkäyrät. Minulle tuo laite oli enemmänkin piuhoja pitkin poikin kroppaa ja suihkukielto kahdeksi päiväksi. Pelkäsin koko ajan että minua luullaan itsemurha pommittajaksi.

Sydänliiton sivuilla kerrotaan tällaista beetasalpaajasta:

”Beeta-salpaajat lievittävät oireita ja suojaavat sydäntä etenkin sydäninfarktin jälkeen. Lääke vaikuttaa elimistön reagointiin tiettyihin hermoimpulsseihin. Sen seurauksena sydämen lyöntinopeus (syke) hidastuu ja sen supistumisvoimakkuus pienenee, jolloin sydämen kuormitus ja hapenkulutus vähenevät. Lääke myös estää tai lieventää rintakipua ja rytmihäiriöitä etenkin rasituksen aikana sekä laskee verenpainetta.”

Holter laite
Holter laite

 

Olen nyt muutaman viikon treenannut lähes joka treenin sykemittarin kanssa. Tässä tuntuu huomaavan eron elämään ennen ja jälkeen lääkityksen. Treeneissä joissa syke nousee mielestäni todella korkealle ja joudun pitämään hengähdystaukoja, näyttää sykemittari todellisuudessa 171. Vanhoina hyvinä aikoina ei minulla ollut vaikeuksia saada sykettä lähemmäs 200.

Suunto_M5_Black_Gold_front

Mulla on nyt muutaman viikon ollut järkyttävää väsymystä. Niin kovaa väsymystä ettei treenaaminenkaan oikein ole kiinnostanut vaan tuntunut lähinnä pakkopullalta. Nyt mukaan on tullut vielä univaikeudet. Herään muutaman tunnin unien jälkeen ja pyörin hikisenä sängyssä. Eilen moni heitti ilmoille mahdollisuutta ylikunnosta? No tavallaanhan se ei todellakaan olis poissuljettua kun ajattelee mun mahtavaa kykyä levätä. Päätin sitten illalla tsekkailla vähän sykkeitä ihan kotoa käsin. Menin sohvalle makaamaan ja katsoin miten sykkeet reagoi. No siinä sohvalla makoillessa sykkeet tipahti aika nopeasti 42. Päätin kokeille mitä tapahtuu kun nousen ylös. Yleensähän ylikunnossa sykkeet tässä vaiheessa viimeistään pompsahtaisi vähän turhan korkealla. No ei täällä. Sykkeet heilui siellä 68-72 ruokaa laittaessa. Näin ollen omalla tietämykselläni suljin tämän ylikunto vaihtoehdon pois listalta. Oletteko samaa mieltä? Tuntuu että tässä näkee taas lääkityksen vaikutuksen vaikka lääkkeen ottamisesta oli kulunut jo 12h.

Eilen kävin crossfitissä. Tehtiin valakyykkyjä 3×3 ja wodina oli 12min AMRAP 10mavea, 12 GHD vatsaa ja 20 Wallballia. Valakyykyt tein 1x3x55kg, 2x3x60kg. Eli ihan omaa tasoani mutta jotenkin tuntui vaan suorittamiselta. Sama tossa Wodissa. Tein vaan vaikka tuntui etten kauheasti saanut itsestäni mitään irti. Päätinkin sitten illalla että nyt kuunnellaan kroppaa. Jätin aamutreenin välistä ja kävelin töihin 7 km. Kokeilen tällä viikolla tehdä max 3 crossfit treeniä. Josko tämä kroppa tästä sillä tokenis. Onneksi on ohjelmaakin ettei tartte sohvan ja jääkaapin väliä juosta. Huomenna elämäni ensimmäinen KHL matsi ja perjantaina olen luvannut viedä siskon tytön uimaan.

Tired

Kyllä tämä tästä…

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s