Ensitreffit alttarilla

Tosi-tv on tullut huippuunsa. Ensitreffit alttarilla. Kertooko tämä nykyajan hällä väliä maailmasta jossa elämme? Itselleni avioliitto merkitsee suuria asioita. Me tarvitsimme mieheni kanssa 9 vuotta ollaksemme valmiita avioliittoon. Näinä vuosina kasvoimme yhteen. Oli ylä- ja alamäkiä. Tähän yhdeksään vuoteen mahtui yhteinen maailmanympäri matka, muuttoja, uusia työpaikkoja, opiskelua, mustasukkaisuutta, biletysvaihetta ja monia itkupotku raivareita. (Viimeiset 3 ehkä enemmän allekirjoittaneelta). Väitän että siltikään emme pysty kaikkeen tulevaan varautumaan, mutta tunnemme toisemme niin hyvin että tiedämme miten asioita yhdessä käsitellä.

Kirkossa pappi lausui meille sanat: ”Kunnes kuolema teidät erottaa.”  Itselleni tuo ”tahdon” sana merkitsi paljon. Nyt kuitenkin tuntuu että nämä asiat ovat tämän hetken maailmassa menettäneet merkityksenä.

Meillä siis pyöritetään tv-ohjelmaa jossa ikinuoriksi itsensä luokittelevat ihmiset (Eräs on ollut sinkkuna peräti 3kk) paritetaan mm. psykologin ja papin mielestä sopivan kumppanin kanssa. Idea on tosin se että pari menee heti ensi näkemältään naimisiin. Jos ei kaveri olekaan mieluisa niin ainahan nykypäivänä on helppo erota. Minulle kirkossa naimisiin meno on tärkeä asia. Olin todella ihmeissäni kun kuulin että pappi todella vihkii nämä parit.

Aloin ohjelmasta järkyttyneenä eilen lukemaan tarkasti mitä raamattu sanoo avioliitosta. Huomasin että jollain tavalla ohjelma formaatti menee raamatun sanojen mukaisesti enemmän kuin mitä minä ja mieheni ennen avioliittoa. Raamatun mukaan mies ja nainen eivät asu saman katon alla ennen avioliittoa, eivätkä varsinkaan harrasta seksiä. MUTTA, eroa ei pidetä raamatussa todellakaan pikku juttuna. Siellä muun muassa mainitaan että mikäli erotaan, ei oteta toista kumppania rinnalle. En siis edelleenkään voi ymmärtää miksi pappi on lähtenyt kyseiseen kamalaan formaattiin mukaan?

Enkä tässä halua millään tavalla arvostella eron kokeneita ihmisiä. Ymmärrän että joissakin tilanteissa tullaan siihen tilanteeseen että muita vaihtoehtoja ei enää ole. Olen sitä mieltä että ihminen ei saa olla parisuhteessa jossa hän on aina onneton, vaikka lapsia olisikin. Pääasia mielestäni kuitenkin on se että ensin koitetaan korjata rikki menneet asiat ennenkuin heitetään jotain kallisarvoista roskiin.

Monessa maassa järjestellyt avioliitot ovat arkipäivää. Nuoret tytöt naitetaan itseään vanhemmille miehille paremman elämän toivossa. Me tehdään tästä asiasta viihdettä. Oksettavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s