Mitä sinulle ei raskaudesta kerrota.

Raskaudesta ja sen oireista puhutaan jonkin verran. Huomaan kuitenkin että tietyt asiat täytyy itse todeta. Olen pahoillani, en kaunistele asioita.

1. Verisuonet. Olet oikeastaan yhtä verisuonta koko tyyppi. Itselläni tämä kohdistuu varsinkin ylävartaloon. Näytän siltä että ihoni näkyisi läpi. Harmi vaan etten näe Seppoa. Hot. Not.

2. Hiukset pysyy kauemmin puhtaana. Normaalisti pesen hiukset päivittäin tai viimeistään joka toinen päivä. Nyt joka päivä olisi ihan liioittelua. Ei niillä voi voidella leipää vielä edes 2 päivän jälkeen! Hurraa. Ainakin yksi positiivinen asia.

3. Kroppaasi saa arvostella kuka vain, miten vain. Ensin sain kuulla näitä ” Onkohan siellä sun mahassa mitään kun toi maha on noin pieni.” Nyt ne on vaihtunut näihin. ”Siis sulla tulee varmaan lopussa olee ihan jättimäinen maha kun se nyt jo on NOIN iso.” Cheers! Siirrytäänkö nyt sun mahan kokoon?

rv 26
rv 26
rv 23 vs. rv 26
rv 23 vs. rv 26

4. Vaatteet loppuu. Olen itse isopyllynen blondi. Vannon siis mekkojen, sukkisten ja leggingsien nimeen. Kukaan ei mulle kertonut että mekoista loppuu pituus ennen 27 raskausviikkoa.

5. Tissit. Tissit. Tissit. Mun mies inhoo kun mainitsen tästä asiasta blogissa mutta tätä ei voi sivuuttaa. Ne vaan kasvaa ja kasvaa. Mitä se siis tulee olemaan imettäessä? Tällä hetkellä pukisin ainoastaan treeni liivejä päälleni. Kiukuttaa ostaa uusia liivejä kun ne on kuitenkin kohta taas liian pienet.

6. Vatsavaivat. Sori. Vielä epäseksikkäämpää I know. Toimii, ei toimi. Ilmapallo olo. Närästys. Oliko muuta? Meidän ollessa tyttöjen kanssa LEFFASSA. Multa pääs kesken kaiken järkyttävä röyhtäsy, joka tuli itselleenkin aivan puskista. Kaunista.

7. Pissahätä. Käyt päivän aikana liioittelematta ehkä 50 kertaa pissalla. Myös varmuuden vuoksi. Koska on hetkiä jolloin et halua että pissahätä yllättää. Tätä kutsutaan paniikki pissaksi.

bladder

8. Jos luulet olevasi erilainen äiti jonka ajatukset ei 24/7 pyöri vatsassa asustavan kaverin ympärillä, olet NIIN väärässä. Siitä päivästä lähtien kun siihen tikkuun tulee kaksi viivaa on jonkun muun hyvinvointi aina oman hyvinvointisi edellä. Ja näin sen tuleekin olla. Itse huomasin tämän parhaiten treenatessa. 

9. Et voi pienessä mielessäkään tajuta miten kaikessa syömisessä pitäisi miettiä mitä saa suuhunsa tunkea. Nimim. join onnessani uutta teetäni joka sisälsi lakritsijuurta. Tätä käytetään muun muassa abortteihin. SHIT! 

10. 9 kuukauden aikana ehdit miettimään koko menneen ja tulevan elämän läpi. Omaa suhdettaan vanhempiin tulee usein mietittyä. Sisarussuhteitaan. Samalla tosin koittaa kovasti miettiä millaisia vanhempia meistä tulee. Tietysti kaiken määrittää se millainen asukas täältä masusta ilmestyy. 

Ihanaa pääsiästä! Och samma på svenska! 😊

  

3 thoughts on “Mitä sinulle ei raskaudesta kerrota.

 1. Kaikki oli kertoneet etukäteen, että hiukset on raskaana parhaassa kunnossa ikinä, mutta itselleni jopa äitini – joka ei tällaisia asioita edes huomaa yleensä – totesi, että onpas kuivat hiukset. Latvat on aivan hamppua, vaikka just leikkautin lyhyemmäksi. Älyttömintä on se, että kuitenkin tyvestä ne rasvoittuu IHAN hulluna eli joka toinen päivä vähintään on pakko pestä. Ei tajuu.

  Se on yllättänyt, että painosta saa kysyä: ”Paljos sulle on nyt koko aikana tullu kiloja?” Mulle on nyt rv28 mennessä tullut 100 grammaa… En sitten tiedä, näytänkö joltain muulta. 😀

  Muutoin kyllä tuttu lista, valitettavasti. 😉

  Jään odottamaan miten kilpirauhaskuulumisesi etenee. Itselläni on myös vajaatoiminta, oli vuosia hoitamattomana ja nyt suht kunnossa. 🙂 Toki siis lääkitys on ja pysyy.

  1. Eikä!? Näin huomataan että ei tosiaan voi yleistää mitään 😄 Paino on muutenkin sellanen stressin aihe eikä mun mielestä kuulu kenellekään muulle kun mulle! 😊 Vitsi sä oot pitäny hyvin kurissa sun kilot. Mulla neuvola ens viikolla ja katotaan tuleeko painosta sanomista näin pääsiäisen jälkeen. Kilppari arvot mitataan 20.4 ja lääkäri soittaa TAI laittaa kirjeen 24.4. Eivät tunnu pitävän kiirettä asian suhteen…

   1. Ei niillä lääkäreillä taida ikinä olla kiire ellei joku tee kuolemaa. 😀

    Mä oksensin puoleenväliin raskautta 24/7 ja paino tippui reippaasti, joten siinä kilojen salaisuus. 😉 Tosin lähtöpaino on ylipainon puolella, joten eipä olisi varaa paljoa keräilläkään. Mutta kuule kiloja ne vaan on ja aikanaan ne lähtee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s