Mini ja minä ruokaillaan

Raskauden myötä olen luopunut aikalailla kaikista trendikkäistä rahkoista ja raejuustoista. 😀 Olen pyrkinyt syömään mahdollisimman tavallista arkiruokaa josta tiedän että Seppo saa kaiken tarpeellisen.

Aamupalaksi syön nykyään joko kaurapuuron marjoilla sekä paistetun kananmunan tai leipää kinkulla, kasiviksilla ja munalla sekä smoothien. Kahvia en ennenkään lipittänyt joten samassa vanhassa vihreässä teessä pysytään.

aamupala1

Mieheni valmistama aamupala :)
Mieheni valmistama aamupala 🙂

Lounaaksi syön yleensä edellisen päivän päivällisen jämiä. Jos niitä ei ole on vakkariksi muodostunut savulohi ja keitetty parsakaali. Mun mielestä parsakaali on ihan mieletöntä herkkua tällä hetkellä?!  Joskus tulee myös käytyä joko Kulmakonditoriassa tai Rossossa joissa yleensä aina valitse esimerkiksi savulohisalaatin tai lohta ja perunamuusia. 🙂

Lounas
Lounas

Välipalaa popsin yleensä 15-16 välillä. Se on nykyään useinmiten pähkinöitä, marjoja ja luonnonjogurttia. Joskus saattaa jogurtin tilalla olla myös sitä MAITORAHKAA. Jos aamuselta on jäänyt smoothieta saatan syödä loput välipalana. En muuten muista milloin olisi viimeksi tullut syötyä maustettuja jogurtteja. Jotenkin nuo marjat on myös yksi himo tällä. Anopin keräämät marjat onkin ollut tämän raskauden pelastus monesti.

Tässä välissä tulee yleensä treenattua, ellen ole aamulla jo käynyt treenaamassa.

17291_10152841592897887_9094017700443707428_n

Illallinen on meillä todella perus arkiruokaa. Perunaa on ehkä ollut normaalia enemmän käytössä raskauden aikana, koska sitä minun on jostain syystä tehnyt monesti mieli. Illalliset on kuitenkin yleensä pastaa, riisiä tai perunaa. Jauhelikastike, lihamureketta, kanakastiketta, erilaisia pastavuokia. Viime viikonloppuna korkattiin myös grillikausi joten grilliherkut tulee varmasti lisääntymään loppu raskautta kohti. Grilli ruuan kanssa me jätetään yleensä hiilarit vähemmälle ja grillataan lihan/kanan lisäksi myös paljon kasviksia tankoparsasta, kesäkurpitsaan ja sipuliin. Lisukkeena on yleensä myös salaattia.

Iltapala
Iltapala

Leivän syönti on raskauden aikana lisääntynyt ja iltapalaksi uppoaakin usein ruisleipää ja smoothie. Mähän olen totaalisen hurahtanut näihin smootheihin ja sotken niihin kaikkea mitä talosta löytyy. Banaania, lehtikaalia, pinaattia, appelsiinia, viinirypäleitä, avocadoa, marjoja…Lista on loputon. 😀 Työkaveri totesi jostakin smoothiestani että. ”Näyttää muuten ihan oksennukselta.” Mutta joka kerta MAISTUNUT niin herkullisilta!

Smoothien teemaväri KELTAINEN!
Smoothien teemaväri KELTAINEN!

Mieheni teki tänä aamuna ihanaa smoothieta johon taisi tulla marjoja, banaani, avocado ja appelsiin ja luonnonjogurttiia. Nam!

Näin raskausviikolla 28+1 huomaan että varsinkin pääkoppa valmistautuu kokoajan tulevaan elämänmuutokseen. Pikku kaveri on mielessä joka hetki. Etsin netistä pinnasänkyjä ja turvakaukaloita ja mietin minkä näköinen pikku mies niissä tuleekaan makoilemaan. Yks ilta nukkumaan mennessä totesin miehelleni että ”mietitkö koskaan sitä hetkeä kun me lähdetään ekaa kertaa kolmisteen ajamaan kohti kotia?” Ei hän kuulemma ole miettinyt. 🙂 ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s