Läski mutsi

fat2

Noniin nyt on sitten ensimmäiset kommentit raskaudesta vastaanotettu jotka on saanut tän mamman kyyneliin. Sain aamulla kuulla mahastani että ”tuolta tulee varmaan kaksoset kun on niin iso.”

Rouva on itsekin kokenut raskauden ja jotenkin sitä kuvittelisi varsinkin silloin että ihminen tietää mitä kommentteja raskaana oleva ei todellakaan halua kuulla. Hän kyseli loukkaannuinko ja heitti lisää pökköä pesään.

Rouva X: ”Etkö omasta mielestäsi ole nyt viime viikkoina pyöristynyt oikein kunnolla.

Minä: Kyllähän tämä maha on tästä pullahtanut hetkessä mutta mittojen mukaan se on ihan sen kokoinen kuin näillä viikoilla pitääkin. Ellet sitten tarkoita että olen siis lihonnut.

Rouva X: Onhan sinulle tullut pyöreyttä nyt ihan eri tavalla kuin sillon alussa. Voisi luulla että tuo lapsi tulee jo kuukauden kuluttua ulos mutta että kasvaa vielä 2kk! Voikohan se kilpirauhanen aiheuttaa tuon pyöristymisen?

Tässä vaiheessa ymmärrän että minun on aika poistua ennenkun hermostun ja vollotan valtoimenaan.

Painonnousu on tosiaan koko raskauden ollut minulle todella vaikea aihe käsitellä koska lihoamisen pelko on lapsuuden lihavuuden jälkeen ollut todella kova. Supisteluiden vuoksi en myöskään ole muutamaan päivään päässyt liikkumaan ja tämä asia ei fiilistäni varsinaisesti kohota. Tunnen tällä hetkellä olevani iso pallo joka vaan istuu ja syö. Olen näin raskausviikolle 30 saanut painoa noin 10kg lisää eikä se varsinaisesti saa minua tuulettamaan. Neuvolassa painonnousuun on kuitenkin koko ajan sanottu että ei syytä huoleen kun lähtöpainoni on ollut normaali eikä ylipainoinen.

Hyvät ihmiset. Jos teillä ei ole raskaana olevalle positiivista sanottavaa olkaa hiljaa TAI valehdelkaa edes.

fat

6 thoughts on “Läski mutsi

  1. Hmm.. yleensä tuollaiset kommentit kertovat enemmän kommentin antajasta kuin itse kohteesta joka kommentin saa vastaanottaa. Olen itse huomannut, että sanoessaan tuollaista enemmän tai vähemmän tökeröä monet naiset taitavat pikemminkin prosessoida ja työstää omia muistojaan ja kokemuksiaan (traumojaan?) siitä kun olivat itse raskaana, kuin että todella ovat kiinnostuneita kohteesta jolle kommentin antaa. Tsemppiä! Sinun vatsasi on juuri sen kokoinen kuin on sinulle ja vauvallesi hyvä! 🙂

    Terkuin toinen mama vk 40+4 🙂

    1. Kiitos tsemppi sanoista! 😊 Tämä ei tosiaan ole se oikea aika tarkkailla syömisiäänkään. Tsemppiä kovasti sinulle loppu odotukseen ja synnytykseen! Tule ihmeessä kertomaan kun olet saanut käärön syliisi ❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s