Arki alkaa

Meidän ihana kuukauden perheloma loppui ja isi palasi takaisin töihin. Kuukausi meni aivan liian nopeasti. Ollaan eletty tämä kuukausi aika syvällä vauva kuplassa. Pelottaa hieman poksahtaako kupla kun arki koittaa. FullSizeRender 22

Opin tämän kuukauden aikana taas niin uusia puolia miehestäni. Luulin, että tämän 10 vuoden aikana olisin jo oppinut tuntemaan kaverin, mutta tiedättekö mikä ihana isä sieltä kuoriutui. Meille tämä ensimmäinen kuukausi on ollut juuri kaikkea mitä parisuhde oppaissa varoitetaan ettei pidä tehdä. Kutsumme toisiamme isiksi ja mammaksi. Lapsi nukkuu meidän välissämme. Emmekä ole hetkeäkään olleet erossa vauvasta. Koen, että nyt on perheen aika. Ehdimme kyllä varmasti vielä viettämään kahden keskistä aikaakin.

Elämäni miehet <3
Elämäni miehet ❤

Nyt jännittää miten tämä arki tästä lähtee sujumaan. Heikki on hoitanut Felixiä tasapuolisesti kanssani ja pelottaa miten nyt kädet riittää kun niitä onkin vain kaksi. Jollain tavalla myös harmittaa, seuraavan kerran saadaan taas viettää tällaista perheen yhteistä aikaa jouluna ja Heikin pitäessä isyyslomansa. Harmittaa myös Heikin puolesta, yhdessäolo aika Felixin kanssa jääkin nyt vain muutamaan tuntiin illalla.

Jotenkin tuntuu jo nyt, että urheilu on nyt jäänyt elämässä ihan erilaiseen valoon. Luulen, että luvan saatuani alan treenaamaan crossfittiä 3-4 kertaa viikossa. Meillä on salilla ollut mamma wodeja päivisin ja tällä hetkellä koenkin, että päivät ovat itselleni parasta aikaa treeenata. Kun vauva nukkuu. Muina päivinä yritän ottaa mukaan lenkit Felixin kanssa ja ehkä yhden uinti kerran jos mummi ottaisi Felixin siksi aikaa hoitoon. 🙂 Toivon muutenkin, että pystymme treenaamaan myös yhdessä perheen kanssa. Tämä on varmasti helpointa lenkkien ja kotikuntopiirien muodossa. (Read:Saan mieheni potkimaan minua persuksille jotta saan itsestäni enemmän irti)

Mietityttää myös miten saan päivät kulumaan. Sama juttu kuin ennen vauvan syntymää. Pelkään jämähtää kotiin, koska tulee sellainen olo etten ole tehnyt mitään. Toisaalta sehän on äitiysloman tarkoitus. Viettää aikaa lapsensa kanssa. Onneksi siskoni on lapsineen myös kotona ja saan heistä usein seuraa. Eilen vietettiinkin koko päivä Kellokoskella nauttien tästä kesästä joka vihdoin päätti alkaa. Illalla Felix oli tississä kiinni 4-5h putkeen. Yöllä sitten nukuttiinkin 5h putkeen. Missä välissä tässä pitäisi olla aikaa miehen kanssa hellyyden osoituksiin?

Edelleen mietityttää myös tottuminen oman vartalon muutokseen ja miten se vaikuttaa parisuhteeseen. En tällä hetkellä valitettavasti pysty katsomaan itseäni peilistä ja miettiä ”hitto, että näytän hyvältä”. Mietin enemmänkin miltä näytän mieheni silmissä kun kuljen rumissa mummo pikkareissani, aina jompikumpi tissi esillä ja useinmiten lapsi siinä roikkuen. Kai tässäkin pitää vaan antaa aikaa.

Kellokosken lammella
Kellokosken lammella

Lopuksi vielä lupaamani Muumi Baby vaippa arvonta!

Kirjoita kommentteihin oma vauva arkea helpottava vinkkisi ja sähköpostiosoitteesi, niin olet mukana Muumi Baby vaippojen tuote arvonnassa! Valitsen voittajan ensi maanantaina 17.8, joten aikaa osallistua on siihen asti.

27 thoughts on “Arki alkaa

 1. Meidän vauva-arkea helpottaa aivan älyttömästi kantoliina. Vauva haluaa olla jatkuvasti sylissä ja tuntuu ettei itse ehdi tehdä yhtään mitään. Otin kantoliinan käyttöön ja sen kanssa onnistuukin hyvin lenkkeily ja kotitöiden tekeminen. Ja mikä parasta, lenkeille ei tarvitse pukea painoliiviä päälle kun on vauva liinassa tuomassa vähän lisäpainoa. 😉 Kantoliina on meillä auttanut myös masuvaivaista vauvaa. 🙂

  henna.e.nieminen@hotmail.com

 2. Niitä sellaisia harsorättejä tuli käytettyä aika ahkeraan. Niillä on helppo kuivata pylly pesun jälkeen, putsata puklut ja suojata vaatteet, mikä vähentää pyykkäyksen tarvetta. Toimii myös näkösuojana imettäessä tai vaikka vauvan uniriepuna. Käyttökohteita on vaikka kuinka paljon. Ne rätit vielä kuivuvat pesun jälkeen tosi nopsaan eivätkä mene pesussa juuri miksikään. Meillä oli 30 vuotta vanhoja ”perintörättejä” käyttössä ja hyvin toimivat.

 3. Mitään kaunistelematta, meidän vauva-arjen pelastus on televisio. Tissittelysessiot sujuu paljon viihdyttävämmin ja taaperokin viihtyy äitin vieressä vauvan tissitellessä. 😊

 4. Minä olen yksinhuoltaja ja kolmen koiran omistaja. Arki sujuu todella mallikkaasti ja mukavasti ja rutiineitakin muodostunut 3 viikkoisen pikkuneidin kanssa. Meidän arkea kuitenkin helpottanut ystävät ja läheiset jotka tarjonnut apua. Lisäksi ihmisten kannustavat puheet auttavat jaksamaan. Epäilevät kommentit latistavat. Lisäksi on tärkeää kun minä ( äiti ) voin itse hyvin, muistan syödä liikun koirien ja vaunujen kanssa pidän kodin puhtaana ja muistan vähän herkutella vaikka painoa pitäisikin pudottaa. Kiva oli lukea sinun tekstejä. Seuraan jatkossakin.

  1. Kiitos ja esitä ihmeessä toiveita jos on jotain aiheita joista haluisit että kirjoitan. 🙂 Ihana kuulla, että sinulla on läheisiä hyvin ympärillä. Nostan todella hattua sinulle kun jaksat vauva arkea yksin pyörittää. Tsemppiä!

 5. Täällä vasta odotellaan vauva-arjen alkua(rv38+4), mutta toivottavasti baby björnin sitteristä olisi jonkinlaista apua arkeen! 😊

  1. Sain viime viikolla itsekin sitterin käyttöön ja todellakin toimii! Meillä Felix ei viihdy yhtään lattialla ilman sitä. 🙂 Tsemppiä kovasti odotukseen! Nuo on NIIN jänniä aikoja. ❤

   1. Lasta saa nukuttaa perhepedissä, kunhan huomioidaan tietyt seikat (esim. vanhempien päihteettömyys). Perhepedin epäillään myös ehkäisevän kätkytkuolemaa, sillä äidin hengityksen rytmi vauvan vierellä auttaa vauvaa ”muistamaan” hengittämisen. Vauvalle perhepeti on suurta turvaa ja rakkautta. 🙂 Perhepedistä ehtii opetella pois myöhemminkin, sen kyllä huomaa kun vauva on valmis siirtymään omaan sänkyyn. Kaverin perheessä vauva nukkui puoleentoista vuoteen saakka perhepedissä ja sen jälkeen siirtyi viikon harjoitteluvaiheen kautta nukkumaan tyytyväisenä omassa sängyssä. 🙂

  1. Tämä on kaksipiippuinen juttu sillä perhepetiä kyllä suositellaan vauvoille. Eli että nukkuu vanhempien vieressä. Suositus on kuitenkin että alkoholin vaikutuksen alaisena ei saisi nukku perhepedissä sillä ei välttämättä huomaa jos siirtyy lapsen päälle.

 6. Meillä ovat vauvat aina nukkuneet kanssamme. Helpottaa kovasti imettämistä ja vauva nukahtaa usein ilmankin rintaa, kun on kurkannut että olen yhä vieressä. Sängyssämme ei ole patjojen välistä koloa ja sänky on seinää vasten, joten vauva ei pääse putoamaan. Pian vauva nukkuu jo pitempiä pätkiä, sitten ehtii taas miehenkin kanssa hellittelemään.

  Toinen vinkkini on yrittää luoda päiviin rytmi. Vauva seurustelee päivisin ja nukkuu öisin 🙂 Etsi alueeltasi vauvakerhoja, perhekahviloita yms. Sieltä saa vertaistukea, uusia ystäviä ja ei tule mökkihöperöidyttyä 🙂

  1. Hei! Kiitos vastauksestasi. Ajattelinkin ensi viikolla lähteä tutustumaan alueen kerhoihin. Onneksi olkoon, onnetar suosi sinua arvonnassa. Laitan sinulle sähköpostia tulemaan vielä tämän päivän aikana!

 7. Kaikesta, mikä ei vaikuta vauvan hyvinvointiin voi tinkiä. Vauvaa ei haittaa jos kaapit ovat sotkuiset ja äidillä on jalassa samat rähjäiset leggarit päivästä toiseen. Jos jokin ei ole vauvalle tärkeää, sen ei ole pakko olla sinullekaan tärkeää.

 8. Minun vinkkini on se, että rennosti vaan =). Omia vaatimustasoja voi laskea kaiken suhteen, kun on kyseessä pienen vauvan tärkeät ensimmäiset elämänvaiheet.

 9. Rento asenne. Jos lapsi itkee esim. kaupassa, ei se ole maailman loppu. Kodin ei tarvi näyttää sisustuslehdeltä.

 10. Moi!
  Kiitos ensinäkin mukavasta blogista. Tämä on ensimmäinen kerta kun mihinkään blogiin kirjoitan kommentteja, mutta blogisi on ollut niin ajankohtainen, että nyt on pakko. 😊

  Löysin blogisi kun googlasin raskausaikana, että löytyisikö muita samoihin aikoihin lapsia saavia. Oma esikois poikani täytti tällä viikolla 1kk. Lisääkin yhtäläisyyksiä kanssasi löytyy. Olen itse mennyt viime elokuussa naimisiin ja käynyt sen jälkeen häämatkalla Malediiveilla. Matkustelu on hyvin lähellä sydäntäni ja meillä on miehen kanssa sama periaate, että aina etsitään uusi matkakohde. Ja aktiviteetteja pitää lomalla olla! Myös muita yhtäläisyyksiä olen blogistasi löytänyt.

  Ennen raskautta liikuin paljon ja kuntosalilla jaksoin käydä vielä viikko ennen laskettua aikaa. Nyt odotan malttamattomana, että pääsisin taas kuntoilemaan.

  Itse koen, että arki vauvan kanssa sujuu parhaiten kun ei ota mistään liikoja paineita (helpommin sanottu kuin tehty). 😄 Vielä ei arki ole tosin kunnolla alkanut, joten jään mielenkiinnolla seuraamaan myös muiden vinkkejä!

   1. Kiitos ja on tämä kyllä ihanaa aikaa vaikkakin kiireistä sellaista! 😄 Niin ja onnea teille myös! Ja muistakaa tosiaan nauttia jos helpon lapsen olette saaneet. Se ei ole muilta mitään pois.

    Seuraavaksi matkakohteeksi on suunniteltu Barcelonaa nyt marraskuun alussa. Ei heti uskalleta testata pitkiä lentoja muksun kanssa vaikka veri kyllä vetäisi pidemmällekin reissuun. Jospa ensi vuonna uskaltaisi sitten!

    Todella hyviä postauksia onkin tullut tällä välin kun en ole ehtinyt lukemaan. Itsekin kipuilen noiden kilojen kanssa vaikka liikunta on jo jollain tasolla palannut kuvioihin. Alan epäilemään että imetyksen laihduttava vaikutus on jokin suuri huijaus! 😄

    Jään innolla odottamaan seuraavia juttujasi! 😊

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s