Jälkitarkastus

Torstaina Felixillä on ikää 6 viikkoa. Tänään minulla oli pitkään odotettu jälkitarkastus. Lääkäri oli kerrankin todella mukava. Kyseli miten synnytys oli mennyt ja miten vauva arki lähtenyt käyntiin. Ennen tutkimusta hän vielä kysyi oliko minulla jotain kysymyksiä, jolloin kerroin odottavani kovasti jo treenaamaan pääsyä. Hän lupasi samalla tarkistaa vatsalihaksieni palautumisen.

Alakerrassa kaikki ok. Lantionpohjanlihaksia oli kuulemma jumpattu hyvin. Hyvä minä! 😉 Lopuksi hän kehotti minua hieman jännittämään vatsalihaksia ja kokeili tuosta keskeltä vatsaa olivatko vatsalihakset jo palautuneet paikalleen. Olen kuulemma palautunut synnytyksestä hyvin, vaikka jälkitarkastus oli lääkärin mielestä varhaisessa vaiheessa. Yleensä ne ovat kuulemma noin 2kk synnytyksestä. Sain luvan alkaa treenaamaan (kerroin harrastavani crossfittiä) mutta hän suositteli jättämään vatsarutistukset pois vielä muutaman viikon ajaksi.

Suunnattiinkin Crossfit Tuusulaan heti illalla. Halusin aluksi varovasti kokeilla miltä treeni tuntuu. Raskaalta voin kertoa. Lisäkilot, joita kannan mukanani todellakin huomaa. Tällä hetkellä en saa yhtään puhdasta leukaa tai dippiä. Ohjelmassa oli lisäpainoleuat ja maximitoistot dippejä. Wodina Fran: 21-15-9 Thrustereita ja leukoja. Voimaosion tein kumpparilla Felix Manducassa. Wodin tein Heikin tehtyä omansa niin, että hän otti pojan. Skaalasin wodin Thrusterit 15 kiloon ja leuat kumpparilla.

Voi tätä hyvän olon tunnetta. En tee tätä siksi, että saisin kroppani timmiksi mahdollisimman nopeasti. Teen tätä koska saan siitä niin hyvän olon.

Koska kirjoitan näistä asioista sosiaaliseen mediaan tiedän, että tulen saamaan myös negatiivisia kommentteja treenaamisestani.  Lapsi oli rintarepussa lähes koko treenin ajan. Mielestäni tämä on hyvä tapa aloittaa treeni näin pienen kanssa. Crossfit on siitä hyvä, että kehonpaino liikkeitä on paljon. Näitä on helppo tehdä lapsen kanssa. Minä tein leukoja ja dippejä. Felix nukkui mamman rinnalla koko tämän ajan. Kun Felix on matkassa mukana, en tee liikkeitä väsymykseen saakka. Varmistan myös ympäristön, niin ettei riskitekijöitä ole. Leuat esimerkiksi tein hyvin matalalla tangolla niinkuin kuvassa näkyy.

FullSizeRender 25

Uskon, että tulemme treenaamaan paljon yhdessä koko perheen voimin. Varsinkin vielä kun lapsia on vain yksi. En koe olevani paska mutsi vaikka otan lapseni mukaan treeniin. Nyt yhteiset iltalenkit ovat olleet päivän parhaita hetkiä. Mikä sen parempaa perheen yhteistä aikaa kuin liikunnan merkeissä? Toivon, että liikkumisesta tulisi hänellekin yhtälailla elämäntapa.

IMG_9398

Arvonnan voitti nimimerkki Siili82! Olen voittajaan yhteydessä sähköpostitse. Onnea! Kiitos kaikille muille hyvistä vinkeistä. Olenkin monet niistä ottanut heti käyttöön. 😉

4 thoughts on “Jälkitarkastus

  1. Voi kuule. Julia oli jo hallilla 2 viikkoisena ensimmäisen kerran. Ekat kuukaudet se nukkui aina kuin tukki siellä hallilla vaikka viereisillä kentillä kuului haukuntaa. Siihenhän se vatsassa oli tottunut 🙂 Lapsi on tyytyväinen kun äiti on tyytyväinen. Jos sä saat crossfitista hyvän tunteen niin sinne vaan. ja päikkärit on ihan parasta aikaa harrastaa, sillä se ei ole teidän yhteisestä herelläoloajasta pois.

  2. Todellakin vaan rohkeasti treenaamaan! Lapsen hyvinvoinnin kannalta on keskeistä, että äiti voi hyvin. Tsemppiä treeneihin! Mulla ei mene vielä yhtään leukaa edes enkä ole koskaan synnyttäny 😀 joten no worries, lähtötilanne on hyvä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s