Synnytyksen jälkeinen harjoittelu- 3kk synnytyksestä

Missä mennään? Instagram seuraajani ovatkin nähneet, että olen päässyt liikkumaan jo monipuolisesti. Juoksua on tullut jo kokeiltua, samoin painonnostoa. Tietyissä asioissa tajusin kuitenkin ottaa vielä takapakkia. 

  
Juoksu tuntui hyvältä, mutta päätin kuitenkin odottaa vielä sen kanssa. Juoksussa tärähdyksen aiheuttamat ongelmat saattavat ilmetä vasta myöhemmin. Pelkona housuun pissaaminen muutaman vuoden kuluttua. Perjantaina tein myös ensimmäisen kovan painonnosto harjoituksen. Pääsin ihmeen lähelle ennätys painojani, suht kevyestikin. Rinnallevedossa jäin 5kg ennätyksestä. Takakyykyssä kyykkäsin 2x75kg kun ykkös ennätykseni on 80 kg. Tempaus on eniten hakusessa. Tempasin 42,5kg kun ennätys on 50kg. Kyllä se voima jossain on piilossa. 😊👌🏼

  
Päätettiin kuitenkin mieheni kanssa, että palataan tuossa painonnostossakin takaisin hieman kevyempiin painoihin ja useampaan toistoon. Tähän syynä yhden toiston maksimia haettaessa keskivartalolle aiheutuva kova paine ja rasitus. 

Tapasin tänään PT Johannaa ja ensi viikolle olen varannut ajan fysioterapeutti Ira Rissaselle. Ira on erikoistunut raskauden jälkeiseen palautumiseen.

Johanna mittaili  vatsalihasten erkaumaa. Vatsalihakseni on suht hyvin palautuneet, mutta navan kohdalla tuntuu vielä selkeä väli.

Käytiin taas läpi erilaisia harjotteita lantionpohjanlihaksille sekä syville vatsalihaksille. Syviä vatsalihaksia jännittäessä minulla suurin ongelma on olla aktivoimatta myös pinnallisia vatsalihaksia. Tämän takia sainkin ohjeen tehdä kyljellään jumppaliikkeitä. Ideana on tehdä molemmilla kyljillä 10 toistoa siten, että sisäänhengittäessä päästää vatsan ihan rennoksi ja uloshengittäessä aktivoi lantionpohjan- sekä syvät vatsalihakset ihan tuonne rintakehän alapuolelle asti. Itse ymmärsin idean paremmin kun Johanna käski kuvittelemaan, että päälläni olisi korsetti, jota kiristettäisiin supistaessani syviä vatsalihaksia. 

Yritin saada tästä videokuvaa, jotta teidän olisi ollut helpompi hahmottaa harjoitus mutta enhän minä tänne videota osannutkaan ladata. 

Tällä hetkellä suomessa tuntuu olevan vain kourallinen ammattilaisia, jotka osaavat auttaa raskauden jälkeiseen harjoitteluun liittyvissä kysymyksissä. Jotkut ovat kyselleet onko minulle tullut jotain ongelmia kun haen apua ammattilaisilta. Vastaus on Ei. Kyselen heiltä neuvoja nimenomaan sen takia, että vaurioita ei syntyisi. Johanna oli taas viikonloppuna käynyt Ruotsista asti hakemassa tietoa ja kouluttautumassa. Olen niin uskomattoman iloinen, että saan tehdä hänen kanssaan yhteistyötä. En itse osaa edes nimetä ketään muuta personal traineria, joka olisi nimenomaan erikoistunut raskauden jälkeiseen palautumiseen.  

Miksi nähdä kaikki tämä vaiva? Minulle tavoitteellinen harjoittelu ja monipuolinen urheilu tuottaa todella paljon iloa ja saan samalla ladattua akkuja. En halua kuitenkaan maksaa tästä liian kovaa hintaa vaan haluan harjoitella turvallisesti. Treeni-aika on minulle sitä harvinaista omaa aikaa. Tästä lisää seuraavassa blogi-kirjoituksessa. 

  
Tänään jää mamman maanantai uinnit väliin. Ollaan nimittäin saatu rokotteita ja karhunpoika sairastaa. Enkä halua poistua pikku raasun luota hetkeksikään. 💗

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s