Hyvä ja paha

  

  
Heräsin lauantaina kammottaviin uutisiin. Tuttavani oli merkinnyt facebookiin olevansa turvassa Pariisin iskuissa. En ollut vielä päässyt uutisiin asti, mutta tajusin jotain järkyttävää tapahtuneen. Uutisia lukiessani oli ensimmäinen ajatus järkytys.

Mikä saa ihmisen uskomaan, että muiden ihmisten surmaaminen on ratkaisu johonkin!?  Mikä saa ihmisen uskomaan, että tappaminen on oikein? 

Rehellisyyden nimissä, minua järkytti myös se miten lähellä meitä tämä tällä kertaa tapahtui. Tajusin, että joudun kasvattamaan lapseni hyvin erilaisessa maailmassa kuin missä itse kasvoin.

Yritän opettaa lapselleni hyvän ja pahan eron. Pitääkö minun nyt opettaa lapselleni, että missään et ole turvassa pahalta. Et kadulla, konsertissa et edes omassa koulussa. 

Katson nukkuvaa lasta vierelläni ja mietin miten pystyn suojelemaan häntä kaikelta pahalta? Kun en itsekään voi kaikkea tätä ymmärtää. 

Sehän se kai onkin. En pysty suojelemaan lastani kaikelta pahalta. Voin kuitenkin opettaa hänelle mitä hyvyys on. Se on halauksia, hymyjä, välittämistä, auttamista ja ennenkaikkea rakastamista. 

  

4 thoughts on “Hyvä ja paha

  1. Hei mulla olis ihan off topic kysymys… Oon yrittäny lukea sun vanhoja postauksia taaksepäin vähän eri näkökulmasta sillä sain juuri tietää olevani raskaana 🙂 Treenit on mietityttäneet… Uskalsitko itse treenata ihan maksimisykkeillä raskauden alussa? Metconeissa mun syke huitelee aika korkealla ja tässä pohdiskelen, onko se ok. Mulla on siis vasta viides viikko menossa mutta asiaa jo pohdin kun neuvolasta sanottiin puhelimessa ettei maksisykkeisiin saisi mennä 🙂

    1. Ihanaa! Onnea. Toivottavasti oot voinu hyvin. Mikä fiilis? Mullahan on beetasalpaaja lääkitys joka vaikuttaa sykkeisiin joten ne ei enää nykyään nouse ihan sinne 200. 😊 Kyllä mä alussa kuitenkin vielä nostatin sykettä. Enemmän aloin varomaan jotain boksihyppyjä ja burpeita. Pelkäsin, että masu saa osumaa. Sykkeitä kannattaa alkaa ekan kolmanneksen jälkeen tarkkailemaan. Kyllä mä niitä senkin jälkeen nostatin mutta vain ihan hetkellisesti. Tsemppiä! Kerron mielellään omia kokemuksia.

  2. Kiitos! Vielä ei ole ollut mitään vaivoja, rinnat vaan arat 😀 Olo on energinen ja ennen kaikkea onnellinen 🙂 Treenaaminen tuntuu siis täysin normaalilta eli hyvältä. Tuli kuitenkin fiilis että voinko vetää rankkoja HIIT treenejä… Ehkä pitäis jo opetella himmaileen jatkoa varten 😀

    1. Kuulostaa NIIN tutulta 😄 Mulla heräs suojelu vaisto heti kun tikku näytti plussaa. Kokoajan mietti uskallanko, kannattaako ja onko tässä järkeä. Mutta alkuviikkoina tein vielä tempaus ennätyksen! 😄

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s