Vauva salilla

  
Yllä oleva kuva aiheutti hämmentävän paljon mielipiteitä instagramissa. Osa ihmetteli miten saan ottaa vauvaa mukaan salille. Osa oli sitä mieltä, että on tärkeää, että lapsen saa ottaa salille jotta äitikin pääsee treenaamaan. Seuraava on kaikille jotka ovat tekemässä sossuun ilmoitusta. Olimme ystäväni, salin omistajan kanssa salilla kahdestaan. Felix oli koko tuon ajan kopassaan. 90% salikerroista kun Felix on mukana, hän nukkuu tyhjässä jumppasalissa. 

Liikunta on meidän perheelle elämäntapa. Minä nautin liikkumisesta ja olen onnellinen kun pääsen sitä tekemään. Kuvanottopäivänä mieheni oli illalla menossa töiden jälkeen uimaan, joten tiesin että halutessani treenata, tulisi se tehdä päivällä. Felix heräsi kun päästiin salille. Koska salilla ei ollut ketään, kysyin ystävältäni voisinko ottaa Felixin salin puolelle. Mikäli salilla olisi ollut paljon muita ihmisiä olisin keksinyt itselleni treenin jumppasalin puolella. 

Olen jo aikaisemmin maininnut, että lopetin crossfitin, koska Felix ei olisi saanut tulla mukanani salille. Näin ollen päivisin treenaaminen olisi ollut minulle mahdotonta. Olen ERITTÄIN kiitollinen, että Vidalla saan treenata Felixin kanssa. Tässä asiassa eri saleilla tuntuu olevan erilaiset käytännöt. Osa äideistä ei salille tullessa halua nähdä tai kuulla muiden lapsia. Vidalla on oma naisten sali eri kerroksessa ja mammat saa siellä rauhassa treenata. Felix pysyy äijien puolella. Sen lupaan. 😉

  
Myös tästä eteenpäin Felix saa kulkea mukanamme salilla niin kauan kuin se meidän mielestä hyvältä tuntuu. Koen, että myös omalla esimerkilläni voin olla roolimallina pojalle. Toivon, että hän oppii nauttimaan liikkunnasta nuoresta asti. 

Itseäni kummastuttaa miten suurta arvostelua olen raskaudesta lähtien saanut osakseni liikkunnallani. Suomessa on jokamiehen oikeus arvostella jos treenaa raskaana tai lapsen kanssa. Mielestäni se on niin, että lapsi voi hyvin kun mamma voi hyvin. Näin meillä ainakin. 

Mielipiteitä?

  

6 thoughts on “Vauva salilla

 1. Heippa! 🙂 Kuten jo instagramissa lyhyesti kommentoin niin mun mielestä vauvan tuominen salille kopassa/turvakaukalossa on ihan ok, kunhan vauva nukkuu/pysyy rauhallisena ettei häiritse muita treenaajia. Tosin tuskin kukaan äiti vaan treenaisi, jos vauva huutaisi vieressä! 😀 Myös tietysti turvallisuus pitää huomioida (mihin vauvan salilla asettaa) ja että se on salin sääntöjen mukaan ok! Muuten en näe siinä mitään ongelmaa ja se että äiti pääsee liikkumaan on varmasti vain hyväksi! 🙂

 2. Minä jo IG:ssa kommentoinkin, että pienen lapsen äitinä en todellakaan jaksaisi muiden lapsia salilla – olivat ne rauhallisia tai eivät. Aina lasten läsnäolosta tulee sellainen vähän varovainen olo. (JOS siis nukkuisin enemmän kuin 1-2 h pätkissä, JOS lapsi söisi pullosta ja voisin jättää hänet hoitoon ja täten JOS pääsisin salille. :D)

  Teillä on kyllä käsittämättömän hyvä nukkuja ja ilmeisesti muutenkin rauhallinen vauva. 🙂

  1. Arvaa mitä! Oikeesti välillä mietin kannattaisko lapsiluku jättää tähän kun ollaan päästy NIIN helpolla. 😄 Ei voi olla niin hyvää tuuria, että sais kaks näin hyvin nukkuvaa lasta. Vaikka on yöt nyt levottomampia kun F oppinut liikkumaan enemmän. Kuulostaa kyllä rankalta sun arki! Meillähän syödään VAIN korviketta pullosta. Onneksi sisko tajus vinkata meitä kokeilemaan tuota. Tsemppiä hurjasti ja ihanaa joulua!

   1. Mä taas mietin, että kannattaisko jättää lapsiluku tähän, koska seuraavan on pakko olla samanlainen. 😀 Oon tosin itsekin megahuono nukkuja niin en varsinaisesti ole tästä lapsen ominaisuudesta yllättynyt.

   2. Minä taas nukun vaikka palohälytin soi! 😂 Mietinkin paljon ennen Fefen syntymää, että mitä jos en herääkään vauvan itkuun. Kyllä mä näköjään herään, kunhan ei oo liian väsynyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s