Safkaa

Jälleen aihe joka aiheuttaa aina paljon keskustelua. Vauvan ruokailu. Neuvolan suositus nykyään on aloittaa kiinteiden totuttelu 4 kk iässä. Tätä ohjetta meillä myös noudatettiin. 

  
Yritän itse tehdä suurimman osan Felixin ruuista itse. Ajatus tässä on lähinnä se, että silloin tiedän mitä lapseni suuhun laitan. Emme itsekään lähes koskaan syö valmisruokia, joten miksi syöttäisin niitä lapselleni koko ajan? 

Felixin ensimmäinen ruokakokeilu oli porkkanaa juurikin tuossa 4kk iässä. Uusia makuja annettiin kyllä useammin kuin kerran viikkoon. Aloitettiin porkkanalla, bataatilla, luumulla ja päärynällä. Keitin kaikki paitsi päärynän ja soseutin tehosekottimessa. Päärynää rapsutin suoraan kypsästä kuoritusta hedelmästä.  

   
 Nyt 5kk iässä ollaan alettu syöttämään Feffelle myös puuroa. Aluksi aamuisin ja nyt myös iltaisin. Felix syö samaa puuroa kuin minäkin, hienonnan hiutaleet vain hänelle blenderissä ennen keittämistä. Kiinteiden aloitettua toimi vatsa aluksi hieman harvemmin. Olen nyt kuitenkin huomannut, että vatsa toimii taas paremmin aloitettuamme tuon puuron. Nyt kaurapuuromme sisältää myös vehnälesettä ja sekin on uponnut pojalle hyvin. Nyt 5kk iässä Felix syö siis aamupuuron jollain hedelmäsoseella höystettynä, päivällisellä kasvissosetta ja illalla taas saman setin kuin aamulla. Kuukauden verran tuntui, että tuo syöminen oli pelkkää totuttelua. Nyt alkaa poika pikkuhiljaa hiffaamaan, että suuhun tungettavaa tavaraa voi myös niellä. 

Ruuan suhteen Felix on sekakäyttäjä. Kurkku ja avokado menee myös sormiruokaillen.

Soseet on ollut helppo tehdä itse nyt kun syötetään vielä vain vihanneksia ja hedelmiä. Voi tosin kyllä olla, että kokkailu intoni hiipuu siinä vaiheessa kun lihat tulee kuvioon. Jotenkin ajatus lihan hauduttamisesta tuntuu mielestäni kamalan vaivalloiselta. Pakko kuitenkin kokeilla ennenkuin heitän hanskat tiskiin. 

 

Ostin tällaisen sosekirjan jos oma mielikuvitus loppuu
 
Sunnuntaina lähdemme viikoksi lappiin. Reissussa Feffe saa tyytyä valmisruokiin! En todellakaan oo niin HC mutsi, että jaksaisin reissussa alkaa väsäämään ruokia minille. Valmisruuissa katson kuitenkin, ettei tavara sisällä lisättyä sokeria. 

  
Huomenna aamulla nokka kohti Lappia! En malta odottaa. 

4 thoughts on “Safkaa

 1. Jännä,miten noi neuvolan suositukset eroaa eri paikkakunnilla/tädeillä. Kun Thl suosittelee edelleen sitä 6kk :O. Ja perhe ite tietty viime tilassa päättää,mitä tekee. Ite oon ollu laiska ja aloitan nyt n.5.5kk. Teetkö pakkaseen annoksia valmiiksi?

  Edelliseen postaukseen vielä,et mahtavaa vaan,jos salille saa viedä vauvoja ja kateeksi käy,kun herra vetelee siellä vain sikeitä!

  Ihanaa joulua ja lappia!!! Hiihdätkö/lasketteletko? T.lunta jouluksi myös etelään kiitos

  1. Joo, me saatiin ihan sellanen lappu missä oli noi ruoka ohjeet. Oon tehnyt pakkaseen annoksia, koska yhdestä kokkaus kerrasta tulee TOSI paljon sosetta.

   Minä olen näin aikuisiällä rakastunut hiihtoon! 💗 Vuokrasin sukset Ylläkseltä niin ei tartte koneessa raahata. Laskettelin lapsena paljon, mutta nykyään korkeanpaikan kammo tekee tuosta touhusta vähän liian jännää 😂
   Oikein ihanaa joulua sinne myös! Toivotaan, että eteläänkin tulisi pian lumi.

 2. Täällä kanssa neuvola suositti maistella jo 4kk iässä. En tiedä miksi eivät suosita edelleen voimassa olevaa 6kk täysimetys suositusta jos vauva kasvaa hyvin ja syntynyt täysiaikaisena. Itse en omalle 4kk ikäiselle tarjoa muuta kuin rintaa..

  Voi miten ihanalle kuulostaa joulu lapsissa. Ihan toista kun täällä etelän märässä kelissä 😀 hyvää joulua teille. Mielenkiintoinen blogi 🙂

  1. Kiitos! No tuntuu kyllä hassulta nämä neuvoloiden eri ohjeet. Meillä se aloittelu oli tosiaankin pelkkää maistelua ja totuttelua. Tissi on täällä kyllä edelleen ykkönen. 😊 Tämä lapin kauneus on jotain uskomatonta. Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi. ❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s