Thaimaa vol. 1

Matka puolivälissä. Ihanaa on ollut, vaikka ollaankin otettu aika rennosti. Felix oli tosiaan alkuun hieman ihmeissään niin kuumuudesta kuin rattaiden isojen lasten osasta. Nyt rattaisiinkin voi parhaassa tapauksessa nukahtaa. Liikennehän täällä on ihan kammottava. Joka puolella ei myöskään ole kävelytietä, joten rattaiden kanssa saa jakaa autotien miljoonan skootterin ja autojen kanssa.   
Vauvan kanssa ei pitäisi tehdä minkäänlaisia periaate päätöksiä. Ne ei IKINÄ päde. 😄 Oltiin ajateltu ettei Felixille täällä anneta muuta sormiruokaa kuin kotoa tuotuja naksuja. Nyt kaveri syö aamiaisella banaania, kurkkua, meloneita, pomeloa ja vähän myös pöytä tabletteja. 

  
Syöttötuoleja täällä ei tunneta. Ainoastaan baby chairs, eli lapsille korkempi jakkara tuoli. Noissa on useimmiten kuitenkin vyö, joten Feffe saa usein istua sellaisessa kun me yritetään syödä. Veden poika juo nokkamukista tai lasista hörppyyttämällä. Ruoka ei alkuun maistunut niinkuin kotona. Tissi onkin täällä ollut kotoa ahkerammin esillä. Itselleni tuli yllätyksenä ettei Thaimaassa imetys ole yleistä. Korvike firmojen mainostus on kuulemma niin agressiivista, että paikalliset tuhlaavat vähäisetkin rahansa korvikkeeseen. Olen kuitenkin niin altailla kuin ravintoloissa saanut imettää ilman, että kukaan on tullut käskemään laittaa tissejä jemmaan.
Thaimaalaiset ovat lapsiystävällisin kansa mitä tiedän. Vähän väliä tarjoilijat tai kaupan myyjät on ottamassa poikaa syliin. Felix tuntuukin jo osaavan hymyillä valloittavaa hampaatonta hymyä kaikille, jotka häntä vähääkään huomioi. 
Olin alkuun UV-vaatteita vastaan. Nyt olen kuitenkin sitä mieltä, että se on näin pienelle lapselle ehdoton vedessä leikkiessä. Meidän puku on Molo kidsiltä ja hattu Polarn&Pyretiltä. Felix on rasvattu koko loman ajan +50 suojakertoimella. Silti tuo vesipeto on saanut tyylikkäät rusketusrajat jalkoihin ja käsiin.

  
Hotellimme Kata Thani Beach Resort sijaitsee hieman rauhallisemmalla Kata Noin rannalla. Täällä on 6 uima-allasta ja monta ravintolaa. Olemme tykänneet hotellista kovasti, vaikka Kata Beachin puolelle on vajaan 2km kävely jyrkän rinteen kautta. Tuleepahan hyöty liikunta hoidettua samassa. 

  
Nyt tunnustan. Olen noita 5-8km kävelyjä lukuunottamatta treenannut täällä super huonosti. Joogannut, uinut, käynyt salilla ja vesijumpassa. Sydänsairauteni takia en uskalla juosta täällä kuumuudessa. Nestehukka kun on sairaudessani se pahin uhka. Viikko lomaa jäljellä, joten ehdin kyllä vielä treenata itseni toukokuun puolikkaalle. Onhan minulla parhaat koutsit. Mieheni joka on itse juossut lukuisia maratoneja ja Felix joka kannustaa mammaa vaunuissa. 💗

Kiinnostaako teitä lukijoita jokin erityinen asia tähän Thaimaan matkaan liittyen? Kirjoittelen myöhemmin hieman siitä, millaisia ajatuksia bikineihin pukeutuminen herätti näin esimmäistä kertaa raskauden jälkeen.  

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s