Thaimaa vol.2

Palataanpa vielä hetkeksi takaisin Thaimaan auringon alle. Niinkuin jo aikaisemmin mainitsin, oli lomailu hyvin erilaista lapsiperheenä kuin pariskuntana. Aamupalalla Felix tosiaan söi banaania, melonia, kurkkua ja niukasti omia puurojaan. Viihdytystä pojalla riitti kun joko henkilökunta tai italialaiset vieraat kävivät vuorotellen ihastelemassa meidän mini blondia. Tuollaista lapsiystävällisyyttä kaipaisin kovasti myös ihmisten asenteisiin Suomessa. Täällä saa aina jännittää millaisen vastaanoton saa uusissa paikoissa lapsen ollessa mukana.IMG_2232.JPG

IMG_0850

Aamupalan jälkeen käytiin yleensä rasvailemassa itsemme sekä Felixin suojakertoimilla ja suunnattiin altaille. Tässä Felix yleensä nukkui noin 1h päikkärit. Altaalla viihdyttiin yleensä muutama tunti. Usein jompikumpi meistä kävi Felixin kanssa leikkihuoneessa leikkimässä sillä aikaa kun toinen jäi rauhassa hetkeksi nauttimaan auringosta. Lounas käytiin lähes joka kerta syömässä samassa ravintolassa. Hotellia vastapäätä oli Nong Korn niminen ravintola, jossa ruoka oli AINA hyvää! Suosittelen.IMG_2305

Lounaan jälkeen saatettiin mennä vielä hetkeksi uimaan, kunnes oli aika vetäytyä taas päiväunille. Nämä päikkärit Feffe sai aina nukkua ilmastoidussa huoneessa. Tässä kohti jompikumpi meistä saattoi käydä treenaamassa tai hieronnassa. Nykyään oli tarjolla pelkän Thai massagen sijaan myös Oil Massagea, joka vastasi paremmin Suomen hierontoja. Hinta tosin Thaimaassa oli tunnin hieronnalle noin 5-10 euroa.

Joinain päivinä tehtiin taksilla reissuja muualle Phuketiin. Käytiin Patong Beachilla Jung Ceilon kauppakeskuksessa, tuolla meni helposti muutama tunti kierrellessä. Karon View Pointilla, näköalapaikalla josta saa upeita kuvia kaikista Karonin, Katan ja Kata Noin rannoista. Big Buddha patsaalle. Pidempi reissu tehtiin meidän perheen ja siskon tytön kanssa Gibbon apinoiden suojelukeskukselle, joka sijaitsi Bang Pae vesiputouksen luona. Tuo oli sellainen 3-4 tunnin reissu. Siskon tyttöni oli jo innoissaan tuonne päästyämme, koska”pääsimme” pissaamaan kyykkypissa vessaan. 😀 Oikein mukava reissu. Siskontyttöni menetti sydämensä yhdelle kaltoin kohdellulle Gibbonille jolta puuttui toinen käsi ja jalka.QMGA2028IMG_2299.JPG

Minä kävin päivää ennen lähtöä kokeilemassa Aurinkomatkojen Crossnature liikuntatuntia. Ehkä tuosta nimestä johtuen, joka hieman viittaa Crossfittiin, oli odotukseni aika korkeat ennen tuntia. Se ei kuitenkaan ihan ollut sitä mitä olin odottanut. Treeni tehtiin Phuketin Hiltonin pihassa. Treeni sisälsi jonkin verran juoksua, parin kanssa tehtäviä liikkeitä ja kisailuhenkisiä viestejä parin kanssa muun muassa hyppimällä, karhukävelyllä yms. Treeni oli mielestäni ihan hauska ja Thaimaan kuumuudessa hiki tuli. Lihaskuntoliikkeet eivät minulle oikein toimineet ja välillä hyppelehdimme Hiltonin pihassa kuin mitkäkin turisti keijukaiset heitellen ylä ja alafemmoja ilmaan. Mieheni oli alkuun menossa tuolle tunnille ja nauroin monesti itsekseni tuon tunnin aikana, että luojan kiitos minä meninkin. Hän olisi takuuvarmasti lähtenyt kesken tunnin pois. Tunti sopii mielestäni perus kuntoliikkujalle joka tykkää tehdä ryhmässä juttuja. IMG_2306

Paluulento kotiin sujui yllättävän hyvin. Felix nukkui muutamia 1-1.5h pätkiä. Mummi ja Mufa matkusti busineksessa ja viihdytti vähän väliä kaikkia lapsia siellä. Kiitos siitä!

Meillä jäi oikein hyvät fiilikset pienen vauvan kanssa matkustamisesta! Oli ihana viettää koko perheen kanssa aikaa 24/7. Ei tarvinnut stressata ja riidellä siivouksesta tai ruuanlaitosta. Itse olisin heti valmis varaamaan uutta reissua. Heikin mielestä välillä olisi kuitenkin mukava olla kotonakin. IMG_2287

No kompromissina varattiin kesäksi reissu Ruotsiin. Mennään autolla kiertelemään vähän naapurimaata. Tämä on ollut lapsuudessani perheemme traditio lähes joka kesä. Nytkin mummi ja mufa lähtee mukaan, sekä toivottavasti siskoni esikoinen.

Kreikkaan haluisin myös päästä. Ollaan reissattu Euroopassa todella vähän. Saa kuitenkin nähdä saanko noita perheen miehiä houkuteltua ihan näin moneen reissuun vielä tämän vuoden puolella. 😉

Seuraavia matkoja odotellessa!

2 thoughts on “Thaimaa vol.2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s