Vauvavuosi

Elämäni nopein vuosi. 

Vauvavuosi alkaa olla takanapäin. Niin myös imetys tällä erää. Felix oli tissillä lähinnä enää öisin. Todettiin mieheni kanssa, että tuo sängyn valtaaja saisi pikkuhiljaa siirtyä omaan huoneeseen. Ja niin hän nyt siirtyi. Sunnuntaina Felix heräsi puoliltaöin kovaan huutoon. En ollut tarpeeksi hyvin kertonut Heikille tassutus unikoulun ohjeita, joten aika nopeasti Heikki toi pääpunaisena kiljuvan pojan meidän sänkyyn ja tissillä tuo nukahti. 1-0 Felixille! 


Maanantaina pistin Heikille tekstarilla unikoulu ohjeet. Päätettiin, että nyt tämä omaan huoneeseen siirtyminen kuitenkin tapahtuu. Felix heräsi kello 2 ja huusi kurkkusuorana tunnin. Loppuyöstä heräilyjä oli vielä muutama, mutta ne menivät helpommin ohi. 

Tiistai yönä poika nukahti jo nopeasti uudelleen kun sai tutin suuhun ja Heikki hyssytteli. Keskiviikkona Felix heräsi ensimmäisen kerran 4:40 ja hiljeni tutilla nopeasti.

Kokoajan (kopkop) on siis menty parempaan suuntaan. Koska yötissittelyt on loppuneet, eikä poika enää kaipaa tissiä päivisin oli tämä luonnollinen tapa lopettaa imetys. En itse vielä tuolloin tiennyt, mutta sunnuntai-maanantai yön imetys jäi nyt meidän viimeiseksi. Jokapäivä olen suihkussa joutunut lypsämään itseäni, jottei tissit tulehdu. 👌🏼 Sellasta hommaa, ettei tuota kyllä toivo kenenkään näkevän. 😂

Tuntuu, että hormoonit hyrrää. Itkin sunnuntaina kun pojan sänky vietiin omaan huoneeseen. Pikkuiseni, on nyt sitten niin iso, että pärjää yön ilman mammaa. 💗  Onneksi Felix on niin mamman poika, että päivässä tulee edelleen hurjasti pusu&hali hetkiä ilman tissittelyitäkin. Pojalla on myös maailman ärsyttävin tapa väsyneenä. Tunkea käsi minun tai kenen tahansa lähellä olevan rintoihin ja alkaa näperrellä tissiä. 🙈


Hassua, miten tuntuu, että vuodessa on yhtäkkiä pitänyt kasvaa kunnolla aikuiseksi koska on vastuussa toisesta ihmisestä. Samalla mietittiin Heikin kanssa eräänä päivänä, että kasvetaankohan me koskaan kunnolla aikuisiksi? Me kun rakastetaan heittäytyä täysillä mukaan lapsen maailmaan. 

Siivoaminen on inhokki hommaani. Nyt olen vuoden ajan joutunut vastuuseen vielä toisenkin ihmisen sotkuista. Tätä kukaan ei etukäteen kertonut. 😂 Arvatkaa mitä siis tein, jotta voin pyytää super siistin sukuni meille juhlimaan Feffen synttäreitä!? Tilasin siivouksen ja ikkunoiden pesun siivousfirmasta. Suosittelen lämpimästi kaikille EI siivousfriikeille kotimutseille. Yksi stressinaihe vähemmän tälle viikolle. 

Välillä tämän vuoden aikana olen miettinyt, että kasvaisi jo. Nyt havahdun siihen miten nopeasti aika on mennyt ja miten nopeasti tuo mahtava mini koutsi on kasvanut. 


Olen päättänyt olla kotona ainakin tämän vuoden loppuun asti. Olen onnekas, että taloustilanteemme tämän minulle mahdollistaa. 

Huomenna alkaa kokkaus&leivonta talkoot! Onneksi valitsin pojalle kummitädin joka on mieletön leipomaan! 😍💗

Ps. Viime vuonna huomisaamuna alkoi supistelut heti 5-7min välein. Vaikka edellisiltana treeneissä vakuuttelin, ettei kaveri vähään aikaan taida olla tulossa. 

3 thoughts on “Vauvavuosi

  1. Kivaa lukea teidän kuulumisia! ❤ Ja huippua, että unikoulu on toiminut ja yöt menneet parempaan suuntaan! Siivousfirma kuulostaa hyvältä ratkaisulta! 😄 Ihania 1v. juhlia teille ja onnea Felixille!! 😊

  2. Tuo kyllä menee niiiin yks yhteen lasten luonteiden kanssa tuo imetyshomma! Meillä on tosi herkkispoika äärimmäisen tulisella luonteella ja on ollut tissin perään koko elämänsä, päivällä ja yöllä. Meillä ei todellakaan onnistuisi vieroitus vielä. Sitten on nämä Feffen kaltaiset leppoisammat, jotka malttaa luopua aiemmin. 🙂

    1. Meillä itseasiassa Fefu on mun mielestä ollu tosi tissitakiainen. Se on vaan jotenkin sit kuitenkin aina ite osannut lopettaa tietyt tavat. Tissille nukahti ekat 6kk ja sitten yhtäkkiä vaan ei. Ja nyt oli vaan päivisin kivempi leikkiä niin ei enää tullut tissille. Yöllä tosin söi sitten 3 kertaa, joten päätin että nyt lähtee omaan huoneeseen. 😄

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s