Viikko Ruotsissa

Ihana viikko Ruotsissa takana. 💗 


Reissussa oli myös vanhempani sekä siskon 4v tytär sekä setäni perheineen. Jönköpingissä vietettiin viikonloppu Heikin Ruotsissa asuvan siskon ja hänen lasten kanssa.

RAKASTAN viettää lomia läheisten kanssa. Arki on kaikilla niin kiireistä, että on ihana lomalla ajan kanssa nauttia läheisten seurasta. 

Laivamatkat meni oikein mukavasti mennen ja tullen. Matkustimme Silja Serenadella molempiin suuntiin. Seisovapöytä ei ehkä kuitenkaan ollut paras ruokailu vaihtoehto 1v sankarin kanssa. Paluumatkalla syötiin ala Cartessa joka oli meidän perheelle parempi ja maistuvampi vaihtoehto. Mummi kermaperseili taas menomatkalla, joten päästiin siskon tytön kanssa nauttimaan porealtaasta hytissä. 😍👌🏼


Ensimmäisenä päivänä ajettiin laivasta suoraan Kolmårdenin eläinpuistoon. Tuolla vierähtikin koko päivä. Felix ei kyllä vielä hirveästi eläimistä jaksanut innostua. Puisto on kuitenkin aivan ihana niin pienille kuin isommille vieraille. Puisto on kuitenkin suuri, joten kannattaa ehkä etukäteen hieman miettiä mitä siellä haluaa nähdä.


Yöksi ajettiin Linköpingissä sijaitsevaan ihanaan kartano majoitukseen nimeltä Idingstad Säteri. Aivan ihana idyllinen majoitus maaseudulla. Lehmät ja hepat pihassa, sekä aamiaisella ihania itsetehtyjä lämpöisiä leipiä. 
Linköpingissä vietettiinkin suurinosa päivästä keskustan maauimalassa. Iltapäivästä osa porukasta kävi vielä ilmaisessa lentokonemuseossa. Tykkäsivät tästäkin kovasti.

Linköpingistä ajettiin Grännan kautta Jönköpingiin. Gränna on yksi minun lempi paikoistani Ruotsissa. Polkagrisin synnyinkaupunki! 😍  Grännassa syötiin ja käytiin Polkagris tehtaassa/myymälässä. Myymälöissä on yleensä ikkunat leipomoon, josta näkee kun polkagrisiä valmistetaan. Ostettiin mimmien kanssa Grännasta myös ihanat ruotsalaiset puukengät!
Jönköpingissä yövyttiin Scandic Elmiassa. Hyvä perhehotelli ihan kiinni kylpylässä. Tuolla tulikin vietettyä suurinosa ajasta. Super ihanaa pistää lapsivaihde päälle ja vedellä minien kanssa tuhatta ja sataa vesiliukumäissä. Meni muuten ihan treenistä kun kymmeniä kertoja kipusi portaita ylös ja hakkasi mäessä käsillä lisää vauhtia. Taisin lasten mielestä olla ehdoton liukumäki kuningas!? 


Jönköpingissä oli myös ihana iso puisto, stadsparken. Puistossa oli eläimiä, leikkipuistoja, ravintoloita ja museoita. Aivan ihana tuokin! 
Lopuksi ajettiin vielä Tukholmaan. Scandic Ariadne ei sitten ollutkaan ihan niin mukava kokemus. Hotelli oli todella kulunut. Iso hotelli ja liian pieni leikkihuone. Samoin aamupalalla rupesi ahtaus kirjaimellisesti ahdistamaan. Ennen laivanlähtöä käveltiin vielä keskustaan Junibackeniin. Tämä on lasten leikkimaa joka on rakennettu tuttujen satujen ympärille. Löytyy Peppi Pitkätossun taloa, Katto Kassista, Muumitaloa, Viiru&Pesonen sekä monia monia muita. Junibackenin paras osuus on kuitenkin Astrid Lindgrenin satuihin perustuva satujuna. Jopa Felix jaksoi koko 10min istua hiljaa katsomassa ja kuuntelemassa satujunan tarinoita. Junassa saa itse valita millä kielellä tuon haluaa mennä. Nyt puretaan laukut taas hetkeksi, jotta voidaan taas perjantaina pakata uudelleen Kreetan reissua varten. 😊

Kiitos kaikille isoille ja pienille reissukavereille! 💗 Siskon tyttöni on kyllä mieletön reissumimmi. Viikko ilman mammaa ja isiä ilman sen kummempia itkuja. On hän kyllä mahtava tyyppikin! 😍💗

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s