Syys sairastelua

Meillä putkituksen jälkeen jo kolmas korvatulehdus menossa. Alan olla aika väsynyt lääkärissä juoksemiseen. Meille todettiin viimeksi jo Järvenpään Pikkujätissä, että ”ei tartte kaivaa Kela korttia, te ootte tuttuja.” 😅

Korvien takia öitä saa nykyään jännittää. Yöunista osaa myös aika hyvin sano, onko poika terve vai ei. Alku viikosta poika heräsi joka yö 3-4 välillä kovasti huutamaan. Olin juuri viikko sitten käyttänyt Felixin tarkastuksessa korvalääkärillä, koska hänen vasemman korvan putki oli ollut tukossa. Tämän viikon keskiviikkona ajelin tutun lääkärin perässä Itäkeskukseen, koska Felixin korvat vuosi taas. Jos sairastelu tätä vauhtia jatkuu, harkitaan jo kitarisaleikkausta. Onko kellään kokemusta tästä? Auttaako se todella?

Heti seuraavana yönä Felix nukkui läpi yön ja sama on onneksi jatkunut nyt kaksi seuraavaakin yötä. Kun lapsi nukkuu huonosti, sitä yrittää miettiä päänsä puhki miksi!? Välillä epäilen itseäni jo hulluksi kun olen joka viikko lääkärissä tuon kanssa. Hampaitakin tulee kuolasta päätellen kokoajan. 

Felix on oppinut Suomeksi uuden sanan. APUA! Oli kiva pyöriä hulluilla päivillä kun poika huutaa kovaan ääneen vaunuissa ”apua,apua,apua” 🙈 Äidin ylpeitä hetkiä.

Käytiin eilen ystäväni kanssa Helsingin Kauppatorin Allas Seapoolissa uimassa. Siis wau! Vesi oli lämmintä ja meillä oli rata kokonaan itsellemme. Ihmettelin miten vähän ihmisiä tuolla oli! Eikö ihmiset vielä tiedä tuosta vai onko ulkouima-allas lokakuussa ihmisille liikaa? Meistä kyllä tulee kaverin kanssa vakio kävijöitä. 👌🏼 En tiedä milloin päästää taas Feffen kanssa uimaan noiden korvien takia. 😞


Muistakaa osallistua edellisen postauksen arvontaan! Arvon voittajan sunnuntaina. 

Ihanaa viikonloppua!

10 thoughts on “Syys sairastelua

 1. No jos uskoo ns.hihhulijuttuihin,kannattaa tutustua homeopaattisiin hoitoihin.

  Ensisijaisesti suosittelen ostamaan vahvan maitohappobakteerin,vivamix tms.vastaava lifessa tietävät. Taudithan usein on lähtöisin suolistosta,jos oottevielä saaneet ab-kuuria.Tai hapankaalta. Tsempit!!!

 2. Mäkin ehkä tuossa vaiheessa kokeilisin ihan mitä tahansa, vaikka huuhaana pitämiäni juttuja, kuten just vaikka homeopatiaa. Ei siitä ilmeisesti ainakaan haittaa ole!

  Tosi ikävää kyllä, onhan nuo jatkuvat lääkekuuritkin vatsalle ja kropalle rankkoja. Saati että korvia varmasti särkee.

  Jaksamista superpaljon!

 3. Moi! Voisin kertoa oman tarinamme tuosta korvatuleheduskierteestä ja korostan että ei välttämättä toimi teillä. Meillä oli ollut ainakin 5 korvatulehdusta putkeen kun poika oli 1,5-vuotias ja meille oltiin jo varattu aika korvien putkitukseen. Minä en olisi millään halunnut putkitusta mutten tietenkään halunnut jatkaa myöskään antibioottien syömistä. Etsin netistä tietoa mikä muu voisi auttaa ja löysin paljon tietoa liittyen lehmänmaidon juomiseen. Ilmeisesti maito lisää liman määrää hengitysteissä ja se voisi altistaa korvatulehduksille. Peruin putkitusajan ja vaihdoimme poikamme ruokajuomaksi kauramaidon(tähän on lisätty kalsium) ja kas kummaa korvatulehdukset loppuivat siihen. Kohta on kulunut vuosi tästä ja poika ei ole tämän jälkeen ollut oikeastaan yhtään kipeänä, flunssatkin ovat menneet paljon nopeammin ja lievempänä ohi. Sitä en osaa sanoa, että oliko kaikki vain sattumaa, mutta itse luulen ettei ollut. Kaikki sellainen limainen krohina hengitysteissä loppui kun vaihdoimme tuohon kauramaitoon.

  Mukavaa syksyn jatkoa ja toivottavasti teilläkin sairastelut loppuu!

 4. Mulla itsellä oli pienenä jatkuvasti korvatulehduksia, mutta kitarisaleikkauksen jälkeen jäi tulehdukset unholaan, että mulla ainakin auttoi leikkaus! Toivottavasti teilläkin helpottaisi tuo ikävä vaiva!

 5. meillä pojan korvat putkitettiin hänen ollessa noin vuoden ikäinen kun sen vuoden sisällä ehti olla 14 tulehdusta. putkitus tehtiin kunnallisella puolella(lastenklinikalla) ja sielä sanottiin että katsovat kitarisat samalla kun kerran nukutetaan ja poistavat jos on isot. eivät poistaneet mutta tosiaan putket laitettiin ja tulehdukset loppuivat siihen! alle 3vuotiaana putket poistuivat itestään nyt poika on vajaa 6vuotias ja yhtäkään korvatulehdusta ei ole ollut

  1. Kuulostaapa hyvältä! Itse en ainakaan tiedä, että noita Felixin kitarisoja olisi katsottu kun putket laitettiin. Nykyään eivät tosin taida kovin hevillä niitä poistaa kun ei selkeää näyttöä ole, että se auttaisi.

 6. Niin tuttua, kommentoinkin ainakin kerran kesällä jo tätä asiaa. 😉 meidän just 1v täyttävä poika putkitettiin juhannuksen jälkeen ja neljä tulehdusta on ollut jo sen jälkeen. Vain yksi saatiin rauhoittumaan ilman ab-kuuria… lääkäri ei ollut ihan vielä halukas poistamaan risoja (ihan pienillä saattavat kuulemma alkaa kasvamaan takaisin) ja nyt on menossa kuukauden ”estolääkitys”, että saadaan korvat rauhoittumaan. Kuulemma tämäkin toisilla auttaa eikä kierre enää uusi, kun korvat saavat parantua kunnolla.

  Maidon vaikutuksesta olen myös kuullut paljon, varmasti olisin valmis kokeilemaan sitäkin… Mutta meillä on lapsi ollut maidottomalla muutenkin, kun on ollut maitoallergian oireita, joten tää kortti on jo käytetty. 😀

  Mä niin luulin, että tää homma loppuis jo niihin putkiin! Ihan loputonta…

  Edeltääkö teillä aina flunssa niitä tulehduksia? Meillä kun ei ja välillä tuntuu niin mystiselle, että mistä noi tulehdukset oikeen johtuu!?!

  1. Moikka! Muistankin kun kirjoitit. Meilläkin F ollut välillä ilman lehmänmaitoa kun huomasin ettei vatsa alussa vielä sietänyt sitä. Joten en usko syyn olevan siinä!? Meillä taitaa lähes aina olla ainakin nuhaa kun tulehdus todetaan. Viime viikolla Felixillä otettiin ensimmäisen kerran joku bakteeriviljely korvista tulevasta nesteestä. Selvitetään siis mikä pöpö siellä jyllää. Onko teillä tehty tätä? Meidän lääkäri on nyt kaksi viimeistä kertaa puhunu noista kitarisoista. Vähän itseäni tuollainen jännittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s