Tytöt ja pojat

Luin Iltasanomista tällaisen lauseen: ”Oppaassa kouluille annetaan useita käytännön ehdotuksia aina esiopetuksesta lähtien. Esimerkiksi oppilaita ei pitäisi kutsua vain ”tytöiksi” tai ”pojiksi”, vaan puhutella näitä nimillä.”

Olen tietenkin sitä mieltä, että tyttöjä ja poikia tulisi kohdella samanarvoisesti. Tarkoittaako se kuitenkaan sitä, että ihmisillä ei enää saa olla sukupuolta ollenkaan. Se nyt vain on niin, että tytöillä on pimppi ja pojilla pippeli. Minun on vaikea ymmärtää mitä tällaisella toiminnalla ajetaan takaa? Biologiakin sen sanoo, että tytöt ja pojat eivät ole samanlaisia. Hormonit on erilaisia, vartalot on erilaisia ja uskokaa minua ajatusmaailma ei useimmiten ole samanlainen.

Ottakaa nyt hyvät ihmiset sitten uimahalleista, kouluista, kuntosaleilta yms. pois naisten ja miesten omat pukuhuoneetkin. Mitäs sitä turhaan erottelemaan?!

Tässä sekoitetaan mielestäni nyt kaksi asiaa. Pitääkö olla sukupuoleton, jotta voi olla samanarvoinen?

Eikö aloitettaisi ihan yksinkertaisemmilla asioilla. Sillä, että tytöt ja pojat tarvitsevat ihan yhtä paljon vanhempien syliä, rakkautta ja sääntöjä. Tytöstä tai pojasta voi kummasta vaan isona tulla lääkäri, poliisi, balettitanssija, jääkiekkoilija tai putkimies/nainen.
Eniten haasteita tämä asia tuo mielestäni työelämässä. Miesten palkat ovat pääsääntöisesti korkeammat ja naisten työllistymiseen sekä eläkkeeseen vaikuttaa äitiyslomat. Täältä päästä meidän pitäisi mielestäni tätä asiaa lähteä työstämään!

Olenko mielestänne vanhanaikainen kun ajattelen näin?
 

7 thoughts on “Tytöt ja pojat

 1. Et ole. Ihan samaa mieltä olen! Vähän ehkä menty pitkälle tässä asiassa ja nimenomaan voisi alkaa vaikka työelämän epätasa-arvoisuusesta ratkomaan ongelmia eikä siitä kutsutaanko lapsia tytöiksi ja pojiksi..

  1. Nämäkin suosituksethan tähtää mm. rakenteellisen eriarvoisuuden syntymisen ehkäisyyn jo lapsuudessa… Mutta tosiaan Iltalehti ei tiedä asiasta mitään eli niiden otsikko ja juttu oli kyllä puutaheinää, ja ymmärrän, että sen perusteella lukijalle syntyy väärä käsitys koko jutusta. 🙂

   1. Kuinkahan moni päiväkodin työntekijä on käsittänyt tämän väärin. Eräs kaveri joka on päiväkodissa töissä sanoi ettei enää saa huutaa ”pojat tulkaas tänne” Kuulostaa niin hullulta! 😅

   1. Voi apua. Miten pihalla voi ammatti-ihminenkin olla? 😀

    Menen tästä hakkaamaan päätäni seinään, en kestä ihmisten tyhmyyttä.

    Mun oma äiti ei lue muuta kuin Iltalehteä (ja joskus Yleä) ja sillonkin monesti vain joka toisen rivin ja oon aina ihan kypsänä sen kans. 😀

   2. 😄 Tätä lähinnä kirjoituksessanikin tarkoitin. Mielestäni voisi tärkeämpiinkin asioihin keskittyä kuin siihen, että laitetaanko tytöt ja pojat nyt omiin jonoihinsa.

 2. Sanotaanko nyt näin, että Iltalehden toimittaja oli aiheesta yhtä pihalla kuin minä ydinfysiikasta… Eli Iltalehden juttu oli tavallista klikinkalastelua, kannattaa perehtyä aiheeseen (siis niihin suosituksiin) luotettavammassa lähteessä. 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s