Tekosyitä

Pyydän jo valmiiksi anteeksi suorapuheisuuttani, eikä tarkoitukseni ole missään nimessä loukata ketään.

Minulta on viimeaikoina kyselty paljon, miten pystyn yhdistämään liikunnan kiireiseen arkeen pienen lapsen kanssa. Itselleni liikunta on elämäntapa, joten laitan liikunta hetket onnistumaan.

Olen kiinnittänyt jonkin verran huomiota ihmisten liikkumiseen arjessa. Mielestäni on huolestuttavaa miten usein ihmiset valitsevat portaiden sijaan hissin. Tekosyiksi portaiden välttämiseen sanotaan, että on juuri syöty tai ei heti aamusta tai oikeastaan ihan mitä hullumpia syitä. Portaiden käveleminen tuo mukavasti hieman lisää liikuntaa lähes huomaamatta päivään.

Itse olen nyt valoisaan aikaan huomannut, että aamutreenit on minun juttuni. Herään mielelläni aamu 5 ja lähden treenaamaan 5.30-6.00. Tuohon aikaan ehtii hyvin tekemään reilun tunnin treenin, eikä aika ole pois perheen yhteisestä ajasta, kun äijät jäävät kotiin vielä sänkyyn tuhisemaan. Suosittelen!

Lasten kanssa harrastaminen on myös mahdollista. Itse pyrin esimerkiksi pyöräilemään mahdollisimman paljon matkoja, joista Felix jaksaa istua mukana fillarin kyydissä. Kesällä ulkotreenipaikat ovat myös erittäin jees. Juhannuksena teimme Heikin kanssa urheilukentällä juoksutreenin, joka sisälsi 200m ja 400m spurtteja radalla. Feffe juoksi innoissaan meidän mukana. Lasten kanssa voi myös tehdä omankehonpainon jumppia. Itse teen näitä paljon jos Heikki on työmatkoilla. Samaa ideaa voi toteuttaa vaikkapa lapsen pelikentän laidalla. Yksinkertaisia jumppia. Esimerkiksi 5 kierrosta: 5 punnerrusta, 10 kyykkyä, 15 askelkyykkyhyppyä, 20 vatsaa.

Työmatkat kävellen tai juosten? Entinen työpaikkani oli 7km päässä kotoa, joten juoksin tai pyöräilin lähes aina työmatkat. Nykyinen työpaikkani on hieman kauempana kotoa, joten juoksu töihin ei ihan hetkessä luonnistu. Tänään pyöräilin kuitenkin tuon 24km työmatkan ensimmäistä kertaa, mutta en takuulla viimeistä. Pyöräni on appiukon vanha ja minulla on lisäksi Feffen istuin kiinni fillarissa. Ei mikään kisakonkeli, mutta hyvin se eteenpäin kulki. Ihana ystäväni tuli vielä koko matkan mukana ja opasti reitin mitä pitkin pyöräillä. Parasta!

Meillä työpaikka on myös hankkinut 4kpl työfillareita. Säiden salliessa lähdetäänkin työkavereiden kanssa lähes päivittäin pyöräillen lounaalle. Huippua!

Liikkumisen ei aina tarvitse olla himourheilua, sitä voi esimerkiksi lähteä koko perheen kesken uimaan. Kysymys on arjen pienistä valinnoista.

Kuulostaako järkevältä? Pyrittekö itse saamaan liikuntaa mukaan arjen askareisiin?

8 thoughts on “Tekosyitä

 1. Kuulostaa erittäin järkevältä!
  Ajattelen ja elän itse ihan samanlailla.
  Eli jatketaan samalla meiningillä tästä eteenpäinkin 😀
  Ihanaa kesää ja sporttia arkeen monella eri tavalla 💪💪💪

  Terkuin, Minna

 2. Teillä taidetaan nukkua yöt hyvin? Fefeä siis tarkoitan. 😄 mulla ei tulis mieleenkään herätä ennen töitä treenaamaan, kun öisin heräillään edelleen. Meidän tytöllä ikää 1v 10kk.
  Miten monta kertaa viikossa nyt treenaat?

  1. Fefe nukkuu pääsääntöisesti läpi yön. Välillä voi tulla yö heräämisiä jos on kipeä tai muuten vaan levoton. 😅 Herääkö teillä tyttö vielä usein? Pyrin trenaamaan 4-6 kertaa viikossa. Välillä kovempia viikkoja ja välillä kevyempiä esim. jos Heikki on työreissussa.

 3. Hyvä teksti, sulla on hyviä pointteja!
  Sellaista mietin, että miten Fefe ”reagoi” kun jumppaatte? Tai siis meillä tytteli roikkuu nilkassa kiinni jos yritän jumpata ja kitisee ja itkee, ei tykkää yhtään. Tosi rasittavaa. Sitten oon välillä vaan hampaita kiristellen painanu jumpan läpi ja toinen huutaa vieressä. Ei kauheen kivaa, siksi en jaksa tyttelin seurassa enää hirveesti jumppailla vaan yritän löytää siihen ihan omaa aikaa ja rauhaa.
  Toi oli hyvä pontti ettei sen aina tarttis olla mitään himourheilua, mulla on jotenkin tuolla takaraivossa että jos ei vedä suu vaahdossa ni ei oo oikeesti jumpannu. Pitäis varmaan oppia vähän relaamaan. 🙂

  1. Felix touhuaa yleensä omiaan. Potkii palloa, tekee hiekkakakkuja ja hyppii itsekin. Välillä saattaa tulla halailemaan ja jatkaa sitten omia juttujaan. Välillä homma keskeytyy, mutta ei se menoa haittaa. Instastani nimellä Amtsi voi seurata meidän treenejä. 😄 Oon kyllä itsekin sellanen että ”verenmaku suussa tai sitä ei lasketa.” Aina kun ei pääse treenaamaan on tärkeää, että tulee liikuttua sitten muulla tavoin. Tsemppiä treeniin!!! 👌🏼👊🏻

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s