Kohti HCR 2018!

Päätös tehty! Starttaan toukokuun 19. päivä kolmannen kerran Helsinki City Runin puolimaratonille! Jaiks!

Tähän aikaan vuodesta tulee aina se olo, että toukokuu tulee ihan liian kovaa kyytiä. Vauhdit ei omasta mielestä ole tarpeeksi kovia eikä lenkit tarpeeksi pitkiä.

HCR:stä on tullut itselleni hyvä juoksukauden aloitus ja juoksumotivaation nostattaja! On aina helpompi pistää loskasäällä lenkkarit jalkaan kun on joku tavoite jonka vuoksi sitä tekee. Eikö!?

Näin ympärivuotisesti en ole koskaan aiemmin juossut. Lenkit on lokakuun jälkeen olleet 5-21,5km pituisia. Välillä on tosin tullut viikkoja jolloin juoksu on korvattu lähes kokonaan hiihdolla.

Edellisviikko näytti tältä:

Su: 17km hiihto perinteisellä tyylillä

Ma: Koko kropan sali treeni

Ti: Sali. Soutu + Crossfit Open laji. Burpeita, kyykkyjä ja rinnallevetoja.

Ke: Lepo

To: 9km aamulenkki

Pe: 8km aamulenkki

La: 4km lämmittely juoksu Fefe rattaissa, koko kropan salitreeni.

Su: 14km juoksulenkki

Nyt on ollut tavoitteena lähinnä ylläpitää kuntoa. Pikkuhiljaa pitäisi kuitenkin saada pidempiä lenkkejä ja kovavauhtisempia vetoja viikottaiseen ohjelmaan.

Kunnianhimoinen tavoite olisi juosta HCR:llä alle 2h! Huh, nyt se on sanottu. Lähtöaika on itselleni suotuisampi kuin aikaisemmin ja tiedän, että saan aina muutaman sekunnin pois kilometrivauhdistani kun on numerolappu rinnassa. Helppo tuo tavoite ei kuitenkaan tule olemaan…

Tätä kehoa voisi yrittää välillä myös vähän huoltaa. Viimeisestä hieroja käynnistä on taas aivan liian pitkä aika ja venyttelykin on viime aikoina jäänyt 10minuutin pika venytykseksi olohuoneen lattialla tai saunassa. Ruokailutkin on viime aikoina olleet vähän sinnepäin ja parantamisen varaa varmasti olisi siinäkin puolella. Juoksemisessa ei olisi haittaa vaikka toukokuussa starttiviivalla olisi muutaman kilon kevyempi Amtsi. 🙈

Juoksen varmasti monen mielestä aika vähän kun tavoitteena on puolimaraton. Itse ajattelen kuitenkin vahvasti niin, että monipuolisuus on parasta niin vammojen välttämisessä kuin oman motivaation ylläpitämisessä. Näillä eväillä siis kohti toukokuuta!

Kuinka moni muu on lähtöviivalla Helsinki City Running dayssa? Mille matkalle olet starttaamassa?

9 thoughts on “Kohti HCR 2018!

 1. Minä, minä! Ja puolikkaalle myös. Tavoittena vähintäänkin yhtä hyvä fiilis juoksun jälkeen kuin viime vuonna.
  Minulle ei kyllä tullut lainkaan mieleen, että vähäisillä kilometreillä olisit lähdössä liikkeelle ja ehkä vähän hämmästyin aikatavoitteestasi. En ole tosin blogia/instaa kovin pitkään seurannut, mutta kuvittelin tuollaisen 21km / 2 h olevan sinulle ihan peruskestävyysvauhtia. Ilmeisesti oletin väärin 😃 Mutta tsemppiä treeneihin!

  1. Kiitos! Enkka puolikkaalla on 1:53, viime syksynä juostu. Tuo on tosi ainoa alle 2h alitus mitä olen koskaan tehnyt. Perus lenkkien keskivauhti pyörii tällä hetkellä jossain 5:45-6:00min/km. Olen tosi huono aina arvioimaan miten paljon vauhti kiristyy kun numerolappu on rinnassa. Ja olen myös maailman kovin jännittäjä! 🤣 Tsemppiä treeneihin myös siellä!!!

   1. Kiitos tsempeistä! Ei minunkaan peruslenkkien vauhti tuon reippaampi ole. Toki teen vaihdikkaampiakin lenkkejä / vetoja. Puolimaratonennätyksen keskivauhti kuitenkin 4:30 min / km. Eli itsellä ainakin numerolappu pistää jalkoihin vauhtia 😆

 2. En ole viivalla tänä vuonna, mutta pari kommenttia.. Mielestäni sun ei tarvitse eikä näin lähellä tapahtumaa kannata juosta pidempiä lenkkejä. Tai no, jos ”jännittäjän” pää sitä vaatii, niin ensi viikonloppuna 16-17k, mutta korostetun rauhallisella vauhdilla, esim 6.30 min/km. Kirjoitit, että ”Perus lenkkien keskivauhti pyörii tällä hetkellä jossain 5:45-6:00min/km”. Tuo on melko lähellä tavoitevauhtiasi ja siinä mielessä peruslenkkeihin ehkä astetta liian kova. Itse juoksisin perus- ja pitkät lenkit vähän rauhallisemmin, ja vastaavasti vedot/lyhyet vk:t selvästi reippaammin. Monipuolinen harjoittelu on varmasti hyväksi, kunhan maltat herkistellä juoksukunnon ajoissa esille. Tsemppiä niin treeneihin ja HCR:lle!

 3. Ootko käynyt vielä crossfitissa? Hyvältä näyttää treenit :)) voisit vaan postailla vähän useammin…tykkään niin sun blogista!!

   1. Oikeastaan kaikki sun jutut kiinnostaa, tottakai treenijutut, itse harrastan crossfitia joten siitä ollut mukava lukea. Nyt raskaana 38+2, eli aika paljon treenit keventyneet… pääsis jo kunnolla hikoilemaan! odottavan aika on vaan todella pitkä 😂

   2. Wau! Tosi kiva, että oot päässy treenaamaan noin pitkälle. Onko ensimmäinen? ☺️ Täytyy koittaa kirjotella vähän useammin. Tsemppiä kovasti loppu odotukseen!!!

 4. Kiitoksia! Juu esikoinen tulossa ja paljon on joutunut skaalaamaan, mutta niin pitkään kun hyvältä tuntuu niin aattelin ainakin edes vähän liikkua. On niin tärkeetä pääkopalle. Tsemppiä puolimaratonille :)))

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s