Jaksaminen

Mamma alkaa olla aika väsynyt, eikä muutosta parempaan ole näkyvissä. Meidänhän piti päästä muuttamaan uuteen kotiin samaan aikaan kun vauva syntyy. Tuossa tuo vauva nyt iloisesti juoksee ja asumme edelleen anopin nurkissa. Kaksiossa. Rakennuttaja ei meille liikaa anna tilanne katsauksia.

Vauvamme on huono nukkuja. Erittäin herkkäuninen. Hän ei nuku jos on kakkahätä, jos on liian valosaa, jos kuulee pienenkin äänähdyksen…näitähän löytyy.

Yritimme mökillä ollessamme vieroittaa tuon yösyötöistä ja hän selkeästi pärjääkin hyvin ilman niitä. Kotiin palatessamme nukumme kuitenkin kaikki 4 samassa huoneessa ja ainoa keino saada vauva yöllä tai aamuyöllä uudelleen nukahtamaan on tissi.

Tiedämme hyvin mitä tässä tulisi tehdä. Vieroittaa vauva yösyötöistä ja opettaa nukkumaan omaan sänkyyn. Tiedämme esikoisen ajasta, että mieheni on parempi hoitaa tuo unikoulu. Tällä hetkellä se ei yksinkertaisesti onnistu, ellen lukitse itseäni ja Felixiä esimerkiksi vessaan yöksi nukkumaan.

Tänään Filip heräsi 5.30 laulelemaan ja mönkimään. Tarjosin tissiä ja lopulta itkin hiljaa itsekseni kun vauva vihdoin noin puolen tunnin kuluttua alkoi nukahtamaan. Olen niin väsynyt. Väsynyt tähän tilanteeseen. Päivisin on turha yrittää nukkua päiväunia koska vauvakaan niitä ei nuku. Tai hyvässä lykyssä hän nukkuu kahdesti, useinmiten 30min kerralla. Jos tuuri käy, hän saattaa vielä nukahtaa uudelleen kun lähtee kärryttelemään. Unet eivät kuitenkaan viimeaikoina ole olleet 1h pidempiä. Koronan jyllätessä on Felix myös kotona, eikä hän enää nuku päiväunia. Se joka nyt ehdottaa, että pistä Felix myös päikkäreille, saa sitten itse tulla nukuttamaan häntä illalla kun kello on 22, eikä väsymystä näy ja kuulu.

Maanantait on päivistä pahimpia. Kun aamulla jo vauva roikkuu jalassa kiinni ja itkeskelee väsymystään stressaan, että on taas yksi viikko edessä josta tulisi selviytyä.

Felixille tulee keksiä puuhaa ja ulkoilua, jotta hän pysyy tyytyväisenä, ajoittaa ajamiset niin, että Filip saisi päiväunirauhan eikä nukahtaisi autoon, kaikkien ruokkiminen 5 kertaa päivässä, yritys pitää kämppä siistinä, oma treeni joka tässä tilanteessa pitää minut järjissään, josta en todella ole luopumassa, parisuhdekin pitäisi tässä kaiken keskellä yrittää pitää kasassa.

Apua ei voi pyytää. Koska koronavirus. Neuvolakin on supistanut toimintaa viruksen takia. Harmittaa, että tämä ihana vauva vuosi on ollut niin erilainen kuin mitä alunperin olin ajatellut. Yritämme jaksaa sillä ajatuksella, että pidetään unikoulu myöhemmin. Sitten uudessa kodissa. Tänään aamulla kyyneleet vierivät juuri tuon takia. Teemme parhaamme nauttiaksemme arjesta ja siitä, että lapsilla on hyvä olla. Totuus on kuitenkin se, että en tiedä missä kunnossa olemme henkisesti jos emme vielä kesälläkään pääse muuttamaan uuteen kotiimme.

Väsymys, stressi ja epävarmuus ovat kamala yhdistelmä. Nyt ollaan onnellisia siitä, että olemme kaikki terveitä ja lapset ovat niin super mahtavia voimavaroja sitten kuitenkin. Meille kun on vielä suotu nuo lapsista kaikkein ihanimmat 💗

5 thoughts on “Jaksaminen

 1. Voi ei!! Ihan liian hyvin muistan tuon kauhean väsymyksen. Se on jotain joka meinasi viedä itseltä niin fyysisen kuin henkisen terveyden.
  Jos nyt olisin samassa väsymyksen tilassa niin käyttäisin kaikki mahdolliset rahasäästöt siihen, että saisin nukkua. Muuttaisin vaikka hotelliin esim 1-2 yöksi viikossa. Tai vuokraisin jonkun kalustetun kämpän. Vinkkini siis on, onko teillä mitään mahdollisuutta vuokrata isompaa asuntoa jossa saisitte olla kunnes kotinne valmistuu?
  Jaksamista!

 2. Valtavasti voimia arkeen!<3 Itse jouduin luopumaan imetyksestä vauvan ollessa vasta 3kk iässä juuri tuon takia kun itkin silmät päästä väsymystä ja olin aivan tasapainoton henkisesti. Toki sinulla pidempi imetystaival takana ja väsymystä sen myötä kertynyt hurjasti enemmän, ja muutenkin kun teidän asumuskuvio haastaa varmasti.(ite EN olis pystyny anopin kanssa asumaan noin, nostan hattua!).

 3. Kerrassaan kamala tilanne,hyvä että puhut siitä ja kehottaisin vielä neuvolan kautta pyytämään apua.joko isompi nyt aloitti hoidon kun rajoituksia helpotettiin?
  Mulla myös 3,5 poika joka vaatii paljon tekemistä päiviinsä ettei turhaudu,sekä 1 v joka nukkuu vähintään yhtä huonosti kuin teillä nuorempi.
  Väsymys on ihmisen pahin vihollinen,meillä on säännöllisesti 2 krt/vk mies hoitaa yöt ja aamut ja minä NUKUN!ilman niitä en selviäisi.
  Teillä se ei onnistu tuon asumishomman takia mutta mene vaikka hotelliin,tiiän huono omatunto tulee mutta elä anna sen ottaa niskalenkkiä sinusta.sinun jaksaminen on nyt tärkeintä.tsemppiä öihin ja päiviin🙏

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s