Synttäri tarjoilut

Lauantaina vietettiin Felixin 1v synttäreitä. Muistatteko kun stressasin näitä hetkiä tässä blogikirjoituksessa ennen Feffen syntymää. No kyllä nytkin hieman stressasin, mutta onneksi sain apua.

Siivouksen tosiaan ulkoistin asian osaavalle firmalle. Tarjoiluissa sain hirmuisesti apua Felixin kummitädiltä. Voin rehellisesti sanoa, että ilman häntä olisin ollut pulassa. 

Tarjoilut meillä näytti seuraavanlaisilta:

Kala- ja kinkku hapankorppurullat, ohje hellapoliisin kirjasta


Kinkkupiirakka, ohje hellapoliisin kirjasta

Kuningatarkakku, ohje täältä. Pohja tehtiin 1,5 kertaiseksi ja koska vadelma leivontasuklaata ei enää myydä korvattiin se tavallisella tummalla leivontasuklaalla ja pakastekuivatuilla vadelmilla. Täyte ja suklaaganache tehtiin tuplasatseina. 


Hedelmäkakku. Tämä oli Felixin kummitädin upea dinomaailma luomus. En edes tiedä montako tuntia hänellä oli mennyt kakun tekoon. Kakku oli kuitenkin kuumana kesäpäivänä menestys niin lasten kuin aikuistenkin mielestä. Ilmeisesti tällaisen kakun teossa vain mielikuvitus on rajana. Felix herkuttelikin tällä kakulla, sillä emme ole hänelle kauheasti sokeria vielä halunneet antaa.


Muuten tarjolla oli maissinaksuja, marjoja, hedelmiä, karkkeja ja suklaata, kurkkua, porkkanaa, parsakaalia ja dippejä. Juomana oli sokeritonta mansikkamehua, kahvia ja teetä. 

Juhlapäivä meni nopeasti. Fefu oli vieraista niin intona, että malttoi koko päivän aikana nukkua vain 2x30min. Yöllä uni sitten maistuikin. Felix nukkui 20-07, eikä Heikin tarvinnut koko yönä käydä hänen luonaan.


Nyt ollaan muutama päivä oltu appiukon luona Punkaharjulla. Tämä on upea paikka. Huomenna siirrytään famun ja vaarin luokse Viitasaarelle. Loma on virallisesti täällä. (Heikin siis, itsehän ”lomailen” loppuvuoden) 

3 thoughts on “Synttäri tarjoilut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s