Vauva 4kk

Todellisuudessa Alice on jo 4,5kk nyt, mutta neuvola aika oli vasta viime viikolla.

Tyttö vauva on edellisiin poikiin verrattuna jotenkin hirmu pieni. Alice oli reilu 4kk iässä 61,3cm pitkä ja tasan 6000g. Vaatekoossa käytetään nyt 62cm vaatteita.

Tyttö pääsee jo jonkin verran eteen ja taaksepäin. Osaa kiertää akselin ympäri ja kääntyä mahalleen. Kovasti hakeudutaan jo lankku- sekä konttausasentoihin.

Päikkäreitä nukutaan 3-4 kertaa päivässä. Kahdet ensimmäiset päikkärit on pisimmät, noin 1-2h. Iltapäikkärit 30-45min. Illalla nukahtaa yleensä 20.30-21.00 aikoihin. Syö yleensä kahdesti yössä ja herää 7-8 aikaan aamulla.

Alice on todella iloinen ja helppo vauva. Hän ei itke oikeastaan koskaan. Epäilen esimerkiksi toimiiko hänen kyynelkanavat, koska olen nähnyt hänellä kyyneliä kerran. Neiti rakastaa veljiään! Parasta on jos veljet jaksaa hyppiä hänen edessään. Se naurattaa kovasti.

Viikon verran ollaan myös maisteltu kiinteitä ruokia. Ne ei vielä ole suuri menestys, mutta pikkuhiljaa ymmärretään mistä on kyse.

Viime viikonloppuna käytiin ensimmäistä kertaa myös uimassa. Samanlainen uimamaisteri hän kuin muutkin perheen lapset. Uintiin on hyvä nyt totutella, sillä toukokuussa suunnataan ensimmäiselle ulkomaan reissulle. Kohteena Rodos. Kesäkuussa on vuorossa Tallinna yhdeksi yöksi. Heinäkuussa Kööpenhaminan kautta Malmöseen. Marraskuussa Mauritiukselle. Äitiyslomalla koti on työpaikka, joten on ihana päästä muualle lomailemaan niin, että joku muu saa hoitaa ruoanlaitot ja siivoukset.

Jätä kommentti