World

Malediivien reissuun on noin tarkalleen 6 viikkoa tai 40 päivää. Kun viikon jokaisen kotimatkan töistä on saanut polkea kaatosateessa, uskotte varmaan että matkakuume alkaa olla suht korkealla?!  

Tässä vaiheessa onkin ihan mukava muistella aikaa taaksepäin ja listata omat lemppari matkakohteet.

1. New Zealand tuttavallisemmin Uusi Seelanti.

Maailmanympärimatkan yhteydessä reissasimme 3 viikkoa ympäri Uutta Seelantia pakettiautossa joka oli muutettu asuntoautoksi. Kuulostaa kamalalta, oli ihaninta. Yhtenäkään päivänä ei tarvinnut miettiä mitä tehdä. Yhtenä päivänä vaellettiin 6 tuntia mielettömissä maisemissa. Toisena mentiin ihastelemaan jäätikköä, kolmantena hypättiin Benji hyppy, neljäntenä ihasteltiin valaita merellä. Syy miksi ihastuin maahan oli nimenomaan tämä upea luonto. Annetaan kuvien puhua puolestaan.

 

Franz Josef jäätikkö
Franz Josef jäätikkö
Hylje Kaikourassa
Hylje Kaikourassa

 

Huka Falls, Taupo
Huka Falls, Taupo

2. Los Angeles

Tämäkin paikka koettu maailman ympäri matkan yhteydessä. Losissa vietimme yhteensä n. 3 viikkoa. Losissa ehkä eniten viehättää se miten lomalla voi yhdistää kaiken mahdollisen. Rantaloman, treenaamisen, shoppailun, nähtävyydet. Itse asustelimme Venice Beachilla josta pystyi helposti lähteä aamulenkille Santa Monicaan. Päiväretkiä pystyi tekemään lähi beacheille, ostoskeskuksiin, Universal Studioille, Hollywood kyltille. You choose! Tehtiin myös pidempi reissu Las Vegasiin. Yksi Losin lemppari harrastuksistamme oli ruokakauppa fiilistely. Hyllyt notkuu mitä ihmeellisimpiä asioita super size koossa ja välillä tuntui että ruoka ostoksissa meni toista tuntia. 🙂 Liikkuminen oli myös yllättävän helppoa ja edullista vaikka käytettiin paljon myös julkista liikennettä.

Universal Studios
Universal Studios

 

Kitaristi herra on tuttu näky Venice Beachin rantakadulla :)
Kitaristi herra on tuttu näky Venice Beachin rantakadulla 🙂

 

Arskan kädenjäljet :)
Arskan kädenjäljet 🙂

3.Miami

Syyt Miami loveen on aika samat kuin Losissakin. Miamissa on tullut käytyä yhteensä 4 kertaa. Viimeksi hotellimme sijaitsi Miami Beachilla ja tulin siihen tulokseen että pidän itse ehkä enemmän Ft: Lauderdalesta. Auto kannattaa olla ainakin osan lomasta jotta pääsee kunnolla käymään lähi alueilla ja SAWGRASS MILLSISSÄ (Outlet mall) 🙂 Pyörälläkin pääsee mutta minulla meinasi kyllä tulla jännä kakka housuun kun pyöräiltiin ison autotien vieressä korkealla sillalla ILMAN KYPÄRÄÄ! 🙂 Miamissa olen myös käynyt katsomassa niin NHL peliä kuin NBA korista. Mahtavia elämyksiä molemmat jota lämpimästi suosittelen.

Miami Beach

Miami Heat
Miami Heat
Miami Breakfast
Miami Breakfast

4. Australia

Ausseista en osaa päättää lemppariani. Suosikki kohteita on kuitenkin Sydney, Great Ocean Road, Surfers Paradise ja Great Barrier Reef. Australia on hemmetin iso ja sinne pitää varata kunnolla aikaa. Mielestäni ei kannata matkustaa niin kauas nähdäkseen ainoastaan Sydney. Sydneyssä on helppo kulkea ihan jalan. Tykkäsin siellä kovasti lenkkeillä Ooppera talon ympäristössä josta löytyi myös Botanic Garden. Great Ocean roadilla oli yhdet elämäni makeimmista maisemista ja bonuksena villejä koalia puissa. Australia on urheilun luvattu maa. Kävimme katsomassa ja kannustamassa suomalaisia niin formuloissa kuin tenniksessä. Uimahalleja löytyi jokaisesta pienestä kylästäkin. Autralialaisilla on ihana No worries elämän asenne josta haluisin itse kovasti ottaa oppia. 🙂

Great Ocean Road
Great Ocean Road
Melbourne
Melbourne view

5. Dominikaaninen tasavalta

Täällä olen käynyt vuonna 2005, joten kokemukset perustuvat siihen. Paikka kuitenkin vei sydämmeni. Ihmiset olivat niin kohteliaita. Dommareissa oli upea meri ja mahtavaa musaa! 🙂 Kerran taksimatkalla kuski pysäytti auton keskelle katua. Avasi takaluukun josta paljastui hervottomat stereot. Kaveri laittoi musan täysille ja alkoi tanssia meidän kanssamme meregueä keskellä katua. Ihmiset asuivat hökkeli asunnoissa mutta koskaan en ole nähnyt näin iloisia ihmisiä missään. Dommareissa pitää ehdottomasti uskaltautua hotelli alueiden ulkopuolella. Ainakin vuonna 2005 hotelleiden henkilökunta tai taksikuskit tulivat mielellään oppaiksi. Tosiaan muistoni perustuvat teini vuosiini joten paikka on voinut muuttua paljonkin tässä ajassa. Muistoissani se on kuitenkin edelleen paratiisi hymyilevine ihmisineen. Täältä en valitettavasti löytänyt kuin tuon kuvan jossa tanssin siskoni kanssa merengueä keskellä katua, enkä uskalla kuvaa julkaista ilman siskon lupaa.

Katsotaan muuttuuko lista 6 viikon kuluttua! 😉 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s