Dieetit

Dieetit, mä olen ihan oikeasti korviani myöten täynnä joka helkutin tuutista tulevia diettejä ja valmennuksia. Noin kuukausi sitten tuli jäävuoren huippu. Imetyksen tuki ry:n sivuilla markkinoitiin ”parempi minä” nimistä diettiä/valmennusta. Mikäli valmennus ei opeta miten me imettävät äidit oppisimme olemaan tyytyväisiä itseemme ja vartaloihimme 9kk odotuksen ja hormooni myrskyn keskellä uskallan väittää, että tuo valmennus oli kohdennettu NIIN väärin. Suututtaa muutenkin ajatus, että 3kk ikäisten vauvojen äidit aloittaa tiukat vähäkaloriset dietit. Josko vaikka vaan karsisi herkutteluja ja lisäisi kasviksia ja marjoja ruokavalioon.

Miksi kaikesta pitää tehdä niin monimutkaista? Eräs some vaikuttaja kertoo miten hän haluaa päiväkoteihin ruokavalion joka koostuu terveellisistä valinnoista niinkuin sokerin sijaan agave siirapista ja kookosöljystä. Voi vittu minä sanon. Opetetaan niille lapsille mielummin ettei ihmisen ulkoisella olemuksella ole väliä. Olisi ihana elää maailmassa jossa kukaan ei ole lihava, laiha, pyöreä, hoikka, timmi tai mitään tämän kaltaista. Opetetaan lapsille, että ruoka pitää hengissä ja herkuista tulee hammaspeikkoja. Piste.

Dieteissä on kyse muutaman viikon tiukasta ruokavaliosta ja yleensä treeniohjelmasta. Kerron salaisuuden. Karsimalla herkut pois ruokavaliosta ja lisäämällä kasviksia pystyt pitämään muutoksen ehkä loppuelämän. Diettiä jaksat juuri sen aikaa kun olet lystistä julkkis mimmille maksanut. Tällä julkkismimmillä ei muuten välttämättä ole minkäänlaista alan koulutusta vaikka hän itse on elävä esimerkki tästä dietin toimivuudesta. Just saying.

Jos joku siellä ruudun takana nyt huutelee, että hyvä sun on sanoa. Niin mielestäni olen oikeutettu sanomaan. Itselläni on koko elämän ollut aivan vääristynyt kehonkuva. Aina olen liian iso, painoin sitten 65kg tai 98kg. Kyllä olen painanut aikuisiällä kaikkea tuolta väliltä. Olen alakoulu ikäisenä syönyt painonvartijoiden ruokia koska terveydenhoitajani mielestä olin niin lihava. Haluisin meidän lapsille terveen asenteen ruokaan ja liikkumiseen.

Liikunnalle löytyy aikaa kun priorisoi. Tärkeää on löytää juuri itselleen oikea juttu. Se juttu joka saa sinulle hyvän fiiliksen treenin tehtyäsi. Itselleni liikunta on elämäntapa. Osa päivittäisiä rutiineja. Toiselle voi riittää, että käy 2 kertaa viikossa tanssimassa. Kaikkien ei tarvitse viihtyä salilla.

Syö vähemmän kuin kulutat. Juo paljon vettä. Siinä, ihan ilmainen painonhallinta vinkki.

Amen.

5 thoughts on “Dieetit

  1. Oi Ama miten samastuin sun someärsytykseen, vaikken ole enää pikkulasten äiti. Tai no on nuo ala-astelaisetkin vielä pieniä 🤗
    Kaikkea ihanaa tälle vuodelle, ilman dieettejä!

  2. Puit miun ajatukset sanoiksi!!hyvä etten oo ainut joka ajattelee noin…ja eikä siinä mitään jos tekevät bisnestä,inhottaa vain ajatus siitä että joku esim.alaikäinen kokee itsensä lihavaksi ja aloittaa dietin vakavin seurauksin.

  3. Aika sairasta tuommoiset dieetit. Sitten vielä ihmetellään miksi nykyään äitiydestä enemmän paineita ja miksi äidit voi voida huonosti… Tuo herkkujen karsinta on varsinki nykypäivänä varmaan se mistä moni voi vähentää energiansaantia. Luulisin niin, kun nykyään niin monenlaista tarjolla. Toki eihän sillä niin väliä syökö herkkuja usein jos syö vähemmän kun kuluttaa😅itse lähdin liikkeelle siitä että herkuttelut ei kuuluisi arkiviikkon ja jäisi hetkiin kun tavataan ystäviä, juhlat jne. Kasviksista ja marjoistakin saa vaikka mitä herkkua kun jaksais vähän aina nähdä vaivaa🙈

Jätä kommentti