Raskauden jälkeen kroppa…

Minua varoiteltiin monista asioista raskauden jälkeen. Ajattelin itse hieman listata mitkä faktat omalla kohdallani ovat pitäneet paikkansa.

Hiusten lähtö. Ehdottomasti. Tämä alkoi noin 4kk Felixin syntymästä ja oli pahimmillaan 5-6kk jälkeen. Nyt uusia hiuksia kasvaa niin, että näytän siltä kun olisin itse leikellyt hiuksiini pieniä pystäreitä. Hienoa.


Mummopikkarit kunniaan. Sain kuulla raskaana ollessani kokoajan, että kohta et enää stringejä tarvitse. Muutamat ystävät eivät ole voineet käyttää stringejä enää synnytyksen jälkeen. Pelkäsin tätä kovasti. En kestä kun jumppatrikoista paistaa pikkarin saumat. Ja rukouksiini vastattiin. En saanut yhtään tikkiä synnytyksessä, joten pystyin taas käyttämään stringejä heti kun jälkivuoto loppui. 

Nivelten löystyminen. Imetys löysyttää niveliä. Tämän väitän huomanneeni niin juostessa kuin painonnostossa. Lonkat on juostessa kovilla. Painonnostossa taas ranteet.


Tissien kasvu. Joo, mut oisko joku voinut mainita tästä kutistumisesta. Imetys vähenee pikkuhiljaa ja tissit kutistuu sen myötä. Ne myös roikkuu jo niin kivasti, että juostessa saan nykyään hiertymän oikean rinnan alle. 🙀

Peräpukamat. En varoituksista huolimatta koskaan kärsinyt näistä. 👌🏼


PMS-oireet. Terve. Tästä ei kukaan varoittanut. Kuukautisethan minulla taisi alkaa 5kk synnytyksestä. Aluksi ihmettelin väsymystä, alakuloisuutta, illalla unettomuutta ja kamalaa lihassärkyä aina viikkoa ennen kuukautisia. Kunnes tajusin. Kuukautisia edeltävät oireet. Ennen raskautta en mielestäni todellakaan kärsinyt tällaisesta.

Mitkä ovat muilla olleet pahimpia muutoksia raskauden jälkeen? 

2 thoughts on “Raskauden jälkeen kroppa…

  1. Nauroin ääneen stringienluopumispelolle koska itellä oli sama, mut onneks myöskin turhaan 😁 hiustenlähtö on nyt kuukauden (napero reilu 4kk) ollu aivan jäätävää, onneks on mistä lähtä… Tissien roikkuminen ja niiden löystyny nahka on ehkä pahin, voittaa kamaluudessaan jopa kaikki nää raskausarvet ja pullamössömahan (vaikka paino onkin tippunut jopa alle lähtöpainon). Mut onneks vieressä tuhiseva napero on kaiken tän arvoinen 😍

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s