Oon kaksivuotias

Moi mamman lukijat!

Täytin tänään kaks vuotta. Huikee ikä! Oon tavallaan jo aika iso poika. Niin ainakin mamma ja isi kokoajan hokee. 

Juttelen nykyään aika paljon, laulan sitäkin enemmän. Mun bravuureihin kuuluu ihhahhaa, bäbä vita lamm ja uusin hitti tuu tuu tupakkarulla. Ton viimesimmän oon oppinu viimesen viikon sisään kun oon ollu isin kanssa mökillä ilman mammaa. 

Ai mitä oon täällä mökillä tehnyt? Okei mä kerron. Ajanut traktorilla, ajanu mopolla, käyny veneellä kalassa, istunu kaivinkoneessa, jumpannut mamman ja isin kanssa, uinut, kylpeny paljussa. Huh! Vaikka mitä. 

Teitä kaikkia varmaan kiinnostaa noi mun pissa ja kakka hommat? No, osaan hienosti tehä pissat pottaan ja aamusin mulla on useinmiten kuiva vaippa. Kakkahädästä en kuitenkaan oikeen halua mammalle ja isille kertoa kun vasta siinä vaiheessa kun se on jo vaipassa. Mut kyllä tää tästä pikkuhiljaa.

Viime viikonloppuna annoin myös mun tutit pikku poneille. Ne ponit kuulemma tartti niitä enemmän kun minä. Hassua, koska kun yritin tyrkätä tutteja niiden suuhun mamma ja isi oli vähän kauhuissaan että ”älä älä vielä anna.” Nukahtamisessa on mennyt nyt 20-60min kun ennen siinä meni 10min. Mutta muuten oon pärjänny yöt hyvin ilman tuttia. 

Mulla on aikamoinen kyselyikä päällä. Täällä mökillä kuljen huutelemassa ”missä vaari olet?” tai ”mitä vaari teet!” 

Rakastan hevosia. Oikeita heppoja, lelu heppoja, keppiheppoja. Heppa kun heppa. Tykkään kyllä muutenkin eläimistä. Mummin ja mufan hauvoja on hauska pussailla. Jos en leiki hepoilla pelaan pallolla, leikin junaradalla tai rakennan legoilla. Myös lukeminen on tosi kivaa. Käydään usein mamman ja isin kanssa pyörällä kirjastossa lainaamassa uusia kirjoja. Se on kivaa! 

Oon edelleen aika kaikkiruokanen. Tykkään tosi paljon kalasta, tortellineista, tomaatista ja puurosta hillon kanssa. Mamman mielestä oon herkkupeppu. (Hei haloo, mitä se ite sit on) Tykkään nimittäin myös pullasta, pannukakusta ja jädestä. Namnam! 😍 

Kopkop sanoo mamma, kun mulla on nyt pysyneet korvat aika terveinä. Hampaita puskee vähän väliä ja se saa mut välillä öisin vähän kiukkuseksi. Mut minkäs teet…

Keskiviikkona isi vie mut ratsastamaan. Muuten ollaan vaan tämä viikko täällä Viitasaarella famun ja vaarin kanssa. Ens viikolla lähden laivalla jonnekin mun serkkujen Cessin ja Minean kanssa. Mummi ja mufa tulee myös mukaan. Odotan sitä aika kovasti. Ruotsin matkan jälkeen käydään vielä moikkaamassa ukkia Punkaharjulla. Ennenkun dagis taas alkaa, juhlitaan mun synttäreitä sitten kakkujen kera. 

Huh huh. En mä oikeestaan koskaan oo paikallani. Jos sitä mietitte 😂 

Heippa!

6 thoughts on “Oon kaksivuotias

 1. Ettisin tietoa raskauden aikaisesta treenaamisesta ja sitä kautta löysin blogisi.yksi raskaus on jo takana ja koko raskauden pystyin juoksemaan ja kuntosalilla käymään. Kyykkäämistä eniten tässä mietin, nyt vasta toki viikkoja 13.kuinka pitkälle uskalsit kyykkäillä?
  Mä oon aika samoilla linjoilla ton kropan kanssa, kovasti odotan jo nyt et saisin oman kroppani takasi.tuntuu että läskiä on tullut ihan hulluna vaikka normaalisti syön ja liikun.samoja fiiliksiä on ollut kropan suhteen kun sulla. Mä en oo vaan vielä koskaan päässyt sinuiksi kroppani kanssa ja oon tosi tarkka syömisistä…ärsyttää mut jotenkaan en pysty löysäämään

  1. Mä kyykkäsin aika loppumetreille. Ehkä viimesen 1kk aikana lopetin. Tein kyykyt 90 kulmaan saakka, koska moni kätilö suositteli ettei kannata ihan syväkyykkyyn mennä koska se asettaa turhaa painetta lantionpohjalle. Ihanaa, että joku ymmärtää mitä tarkoitan!!! Välillä pelkään kirjoittaa näin suoraan fiiliksiäni, pitääkö ihmiset mua tosi itsekkäänä!? Mutta toisaalta uskon, että monella on samoja fiiliksiä, niistä ei vaan uskalleta puhua. Voi haluaisin niin kovasti taas synnyttää, mutta en vielä ole valmis uuteen raskauteen ja vauva vuoteen 😅🙈 Ihanaa odotusta sinulla!!! 😘

   1. Unohdin mainita että oot kyllä päässyt hyvään kuntoon raskauden jälkeen!!
    Jotenki tuntuu että raskaus kerryttää kunnon rasvakudoksen :))).
    Se oli myös shokki ku kaikki sanoi että nauti vauva-ajasta…yhtään en pystynyt kun meillä oli tosi itkunen vauva maitoallergian takia. Toki se helppasi,kun muutin ruokavalioni. Toivottavasti tämä toka on sitten se helpompi ;). Kyllähän tuo 3,5vuotias antaa tällä hetkellä nukkua tosi hyvin ja pitkään… Pari vuotta sitten en olisi sitä uskonut.

   2. No onneksi saat nyt nukkua ennenkuin uuteen totuttelu alkaa. Mä huomaan myös nauttivani enemmän kun lapsen kanssa pystyy kommunikoimaan, eikä tartte jännittää mikä mukava vaihe seuraavaksi alkaa. 😅 Kiitos! Olen kyllä vihdoin pikkuhiljaa itsekin tyytyväinen mihin kuntoon on vielä raskauden jälkeen kropan saanut. Musta tuntu samalta, että raskaus jotenkin kerrytti kunnon rasvakerroksen. Ja paino tippui reilusti kun imetys loppui!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s