Toisen kolmanneksen liikunta

Muutaman viikon päästä käynnistyy jo raskauden viimeinen kolmannes. Time flies when you’re having fun, vai miten se nyt meni. Tässä raskaudessa treeni on ollut hieman erilaisempaa ensimmäiseen verrattuna. Tässä toisessa raskaudessa on treeni ollut paljon enemmän peruskunto treeniä.

Pääpiirteittäin treenit koostuu 5-6 kertaa viikossa crosstrainerilla, kuntopyörällä, kävellen, hiihtäen tai vesijuosten. Olen jostain syystä uinut tässä raskaudessa todella vähän. Jotenkin ei vaan kylmä uimahallin vesi houkuttele ja uimassa pitää aina miettiä, mitä sitä uisikaan. Tässä muuttama kiva esimerkki treeni crossarilla.

Treeni 1: Alkulämmittely. 6x3min reipasta + 3min palautus. Loppuverkka.

Treeni 2: Alkulämmittely 1-2-3-4-4-3-2-1 min reippaampaa, palautus sama aika kuin veto. Loppuverkka.

Pyrin, että nämä aerobiset treenit olisivat 40-90min pituisia. Muutettiin lähelle treeniportaita muutama viikko sitten, joten porrastreenistä tulee jatkossa myös osa arkea.

Lihaskunto on enemmän nyt ylläpitävää. Teen paljon pakaratreenejä. Askelkyykkyjä, kyykkyjä, maastavetoja käsipainoilla, boksiaskellusta käsipainoilla. Lantionnostot ovat mainioita lantionpohjan treenejä myös. Lantionpohja treeniä teen monta kertaa päivässä.

Yläkroppa treenissä suosin pystypunnerruksia, rengassoutuja, penkkipunnerrusta, punnerruksia boksia vasten. Kahvakuulasta on tullut yksi lemppari välineistäni, koska sillä voi treenata niin monipuolisesti. Hyviä kahvakuula liikkeitä on sumo maastaveto nostamalla kahvakuula korkealle samalla. Kahvakuulaheilautus, kahvakuula tempaus ja kahvakuula rinnalleveto. Yritän videoida nämä kaikki liikkeet ja lisätä instagramiini.

Felixiä odottaessa kävely aiheutti paljon ennakkosupistuksia. Nyt tuota ongelmaa ei onneksi ole ollut.

Olen viikottain vielä tehnyt myös hieman sykettä nostavia treenejä enimmäkseen crossfitin merkeissä. Tein läpi 4/5 crossfit open treenistä, jotka sisälsivät soutua, burpeita, leukoja, tempauksia, seinäpalloja. Leuat kulkee vieläkin raskausviikolla 26, mikä on erittäin yllättävää. Felixiä odottaessa en saanut enää yhtään leukaa tässä vaiheessa raskautta. En leukoja kuitenkaan enää kovinkaan aktiivisesti tee, koska tuo liike aiheuttaa turhan kovaa painetta vatsalihasten jännesaumalle.

Kiitollisena voin tässä vaiheessa raskautta todeta, että mikään liike tai treenimuoto ei tähän mennessä ole tuntunut pahalta. Juoksun jätin pois ihan siitä syystä, että tämä oli fysioterapeutin suositus. Mielummin 6kk juoksematta kuin loppuelämä virtsankarkailulla.

Kroppa on tuntunut ihmeen hyvältä näillä viikoilla vaikka masulla alkaa pikkuhiljaa olla jo kokoa. Välillä iltaisin masua on kiristänyt todella paljon ja tuonut epämukavaa oloa, luulen, että kyseessä on se kun vatsa ja vatsalihakset venyvät masun tieltä. Tällä kertaa olen kuitenkin säästynyt liitoskivuilta ja selkäsäryiltä.

Vaikka kroppa tuntuu hyvältä, on välillä vaikea muistaa, että kroppa kuitenkin työskentelee todella paljon kasvattaakseen pientä poikaa. Eilen tuli aamutreenin jälkeen taas hetkellinen pyörrytys. Olin illalla syönyt iltapalan jo ennen 20.00 ja vedin aamutreenin ilman aamupalaa. Joten syynä oli varmasti verensokerien lasku. Olo helpotti hetken lattialla makoilun jälkeen.

Sain sydänrasitus kokeiden sekä holter seurannan tulokset, eikä edellinen pyörtymiseni ollut sydänperäistä. Lääkäri ehdotti minulle kuitenkin, että asennettaisiin minulle 3 vuodeksi seuranta laite vasempaan rintaan, jolla saataisiin vielä tarkempaa tietoa sairaudestani, joka hänen mukaansa on kuitenkin erittäin lievä. Tuo asennetaan muutaman viikon kuluttua. Vähän jännittää.

Herääkö teillä mitään kysymyksiä raskausajan liikkumiseeni? Näitä ”rauhoita nyt tahtia” kommentteja olen saanut ihan riittävästi, kiitos. Teen kaikkeni, että beibi kasvaa parhaalla mahdollisella tavalla ja että hänen äitinsä voi mahdollisimman hyvin kaiken muuttostressin keskellä. Lasten hyvinvointi menee kaiken edelle.

7 thoughts on “Toisen kolmanneksen liikunta

 1. Kuulostaa hyvältä ja pääasia että ite nautit liikunnasta,muitten kommentit kannattaa ottaa hymyillen kriittisesti vastaan..ei kukaan varmasti pahaa tarkota mutta eivät ymmärrä että osaat kuunnella varmasti taitavasti omaa kroppaa ja vauvan hyvinvointi on asia nro1!tsemppiä treeneihin,toivotaan ettei ”kolotuksia” tule.itellä nyt menossa rv 35 ja pikku hiljaa vauhti hidastuu mutta en anna sen loppua kokonaan🙂

  1. Voi vitsit, sulla loppu jo häämöttää. Ymmärrettävääkin, että vauhti hidastuu. Minäkin toivon, että voi kuitenkin loppuun asti liikkua. Tsemppiä viimesiin viikkoihin! 🤗

 2. Reipas kyllä olet! Kannattaa muistaa, että noin kova treeni kuluttaa paljon rautavarastoja ja tuleva synnytys lähenee ja vie mhös osansa. Eli ettet ole itse ihan zombie, kun vauva putkahtaa maailmaan. Ja hyvä, että seuraat sykkeitä! Mulla pari tuttua liikkui ilmeisesti liian korkeilla, koska toinen synnytti kk liian aikaisin ja toinen 3 vkoa 😑. Oli yksi tekijä noissa. En halua pelotella, mutta kannattaa seurata sykkeitä ja palautumista myös. 👍Tsemppiä muuttoarkeenkin.

  1. Hemoglobiini oli itseasiassa viimeviikolla ihan hyvällä tasolla. Ferritiinistä en tosin nyt tiedä. ☺️ Olo on ainakin ollut paljon pirteämpi. Itse olen lukenut ettei korkeat sykkeet ole tutkitusti vaikuttaneet ennenaikaisuuteen. Mutta betasalpaajakin jo vaikuttaa etten sykkeitä taivaisiin saa.

   1. Hyvä juttu! Kandee muistaa, että hemoglobiini ei kerro ferritiinistä mitään. Nim. Kokemusta on. Voi, kun olisin tiennyt, kun olin aikoinaan raskaana.

 3. Hyviltä kuulostavat liikunnat. Kiva että pystyt liikkumaan ja jaat kokemuksia täällä seka instagramissa. Esim sinun ansiostasi olen oppinut ettei saa juosta raskaanaollessa. Neuvolassa kyselin liikunnasta ja sieltä sanottiin vain, että ”oman jaksamisen ja voinnin mukaan ihan normaalisti kannattaa jatkaa”. Olisin varmaan jo juossut lantionpohjani pilalle, ellet sinä olisi siitä täällä puhunut.

  Kiinnostaisi myös tietää ruokavaliostasi raskausaikana. Joku ruokapäiväkirja olisi kiva. Ehkä sieltä saisi vähän vinkkejä myös omalle lautaselle 🙂

  1. Moikka! Kiva kun kommentoit. Itse vähän kiroilin noita neuvolan ohjeita jo ekassa raskaudessa. 6vkoa synnytyksestä sanoi jälkitarkastuksessa, että kaikki kunnossa. Treenata voi ihan normaalisti. Tein treenin jossa oli hyppyjä ja leuanvetoja. Viikkoja aiemmin loppunut jälkivuoto alkoi uudelleen. Sain joskus kuulla, että jälkivuoto johtuu siitä, että kohdunseinämään on jäänyt ”haava” siihen kohtaa josta istukka on irronnut. Nyt sitä ymmärtää, ettei sitä ehkä ole ihan hyppimis kunnossa 6vkon jälkeen.
   Tässä postauksessa olen pyrkinyt kirjaamaan päivän syömisiäni. https://sillyblondie.com/2019/03/12/amtsin-arki/
   Syön siis arkisin lähes samalla tavalla joka ikinen päivä. 😁🙈

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s