Kiire

Blogissa on hiljaista koska en yksinkertaisesti ehdi kirjoittamaan. Arki on oikeasti yhtä duracellina pomppimista.

Heikillä on töissä tällä hetkellä varmasti yksi vuoden vilkkaimmista ajoista. Itsellänikään ei työmäärä ole kesän jälkeen helpottanut. 

Herään aamu 5, jotta ehdin treenata eikä se ole perheen yhteisestä ajasta pois. Heikki vie noina aamuina Felixin dagikseen. Lähden töistä 16 pintaan, jotta ehdin hakemaan Felixin ennen 17. Haluan usein iltaisin vielä touhuta Feffen kanssa jotain, esimerkiksi käydä Hoplopissa, kirjastossa pyörällä tai leikkipuistossa. Ennen sitä pitää yleensä myös tehdä ruoka ja syödä. 

Töiden jälkeen Heikki saattaa mennä vielä treenaamaan. Viime viikolla Heikki oli parin päivän työmatkalla, joten oltiin Feffen kanssa kaksin. Iltaisin ehditään yleensä olemaan perheen kesken max.2h. jonka jälkeen on Feffen uniaika. 

Nukutuksessa on viimeaikoina mennyt 30-60min ja parhaimmillaan kello on 21.00 kun jätkä nukahtaa. Tässä vaiheessa olisi hetki aikaa olla kahden, mutta pyykit, tiskit, reput ja mahdolliset työhommat odottaa vielä laittamista.

Eilen heräsin 05.00 ja lähdin pyörällä töihin. 6:45 tehtiin työkavereiden kanssa treeni. 8-16 töissä, jonka jälkeen poljin hakemaan Feffeä dagiksesta. 17.00 aikaan nappasin jätkän ja lähdettiin kotia kohti. Minulla oma ja minimänin reppu sekä oma pyörä. Tehtävänä oli päästä kotiin junalla niin, että sekä mamma ja poika selviää mahdollisimman vähäisillä vammoilla. 17.30ish kotona ja äkkiä ruokaa tekemään. Chili con carnet naamaan (osalla meistä kirjaimellisesti) ja kipinkapin kohti Itäkeskusta. Olin varannut Feffelle korvaläärin kello 19. Pikkujätistä. Korvat tsekattu ja kunnossa. Kotia kohti. 19.30 jälkeen kotona. Taas syödään, tälle kertaa iltasmoothiet. Iltapalan jälkeen minimänin kanssa vielä suihkuun. 20.30 Heikki meni nukuttamaan jätkää ja minä aloin laittamaan tiskejä ja pakkaamaan seuraavan päivän vaatteita. Ihmispentu nukahti 21.30 aikaan, jolloin olin itse ihan valmis unille. 22.00 olen ollut jo täydessä unessa. 😂

Olen usein iltaisin niin väsynyt, että hyvä kun jaksan iltapalaa syödä. En enää ihmettele miksi tätä kutsutaan ruuhkavuosiksi. Kun pitkän työpäivän jälkeen väsyneenä tulee kotiin, huomaa välillä purkavansa väsymystä kotona perheelle. 

Kahden keskeistä aikaa olisi ihana välillä viettää, mutta toisaalta lapsi on arkenakin niin paljon hoidossa ettei hänestä oikein halua viikonloppuna luopua. 😅 Mihin te muut kiireiset pienten lasten vanhemmat mahdutatte yhteisen ajan? Itse olen sitä mieltä, että tiskit voi vaikka mielummin tyhjentää huomenna, mutta mieheni on asiasta eri mieltä. 

Liikuntaa teen tosiaan aamuisin kun äijät vielä vetelee sikeitä, joten se ei ole yhteisestä ajasta pois. Itse ajattelen niin, että tätä kiireistä arkea kestää nyt x ajan ja kohta huomataankin että ollaan taas uudessa elämänvaiheessa. 

Kuulostaako tutulta? 😅

6 thoughts on “Kiire

  1. Ei sitä yhteistä aikaa ole =) Meillä poika 10v harrastaa lätkää, fudista, golfia ja tennistä, joten taxina saa olla. Ei voi kulkea korso-konala tai paloheinä yksin kamojen kanssa.. Mieheni apucoachina pojan lätkässä ja fudiksessa. Itse valmennan 8v tyttömme korisjengiä. Pelejä ja turnauksia viikonloput. Lapset menee nukkumaan tyttö klo21 ja poika pakottamalla klo22 tosin joskus tulee treeneistä kotiin klo22 maissa.. Viimeiset 8v etenkin kun ollut 2 muksua mennyt aika sumussa. Mies on yrittäjä ja ite kans. Palkallista lomaa ei siis ole kummallakaan =) Elämää isolla eellä.

  2. Sama täällä! 3 ja 5 vuotiaat lapset. Itse töissä 8-16 ja mies kaikki klo 03-22 välillä. Riippuu tilanteesta. Minä hoidan lapset, toinen päiväkotiin ja toinen dagmamnan luo. Itse treenaan myös aamulla tai yhdessä lasten kanssa kotona kellarissa. Heistä on kiva leikkiä vieressä. Joskus harmittaa kun ei voi suunnitella iltoja ja menoja kun ei tiedä miehen tilannetta mutta positiivisella tilanteella pääsee pitkälle. Ja kyl koittaa aika kun omaa aikaa riittää. Itse teen 4 pv viikkoja jotta lapset saavat yhden yhteisen ekstra päivän ja äiti aikaa siivota, tiskata, pyykätä…

  3. Siis järki nyt on lähteny aikoja sitten, mutta tartteeko sitä? Sitä perheen ja parisuhteen aikaa täytyy sitten vaan joskus jonnekin ’varaamalla varata’. Visallakin liuta harrastuksia (golf, tennis, säbä, välillä sali ja höntsälätkä) ja ite kas viime kauden pelasin korista, joten nekin oli sit aikataulutettuja treenejä 2krt vko ja pelit vkl. Kyllä sitä aika usein miettii että koska tää rauhottuu. Saas nähdä. Ei nyt ainakaan varmaan seuraavaan 10v LOL! Koirat toimii mun terapeutteina ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s